IT

Tung ekspertise sjekker e-valget

GRUNDIG: Kommunalminister Liv Signe Navarsete har hyret inn ekspertise for å få en grundig gjennomgang av e-valgprosjektet, som ledes av Henrik Nore.
GRUNDIG: Kommunalminister Liv Signe Navarsete har hyret inn ekspertise for å få en grundig gjennomgang av e-valgprosjektet, som ledes av Henrik Nore. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
1. juni 2011 - 14:32

Kommunal- og regionaldepartementet har inngått kontrakt med to forskningsmiljøer som skal evaluere forsøket med e-valg i ti kommuner ved høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg.

Arbeidet karakteriseres som forskning, og det er satt av mer enn sju millioner kroner.

8 år til norsk nettvalgInn- og utland

Kommunaldepartementet skriver i onsdagens pressemelding at det er hentet inn tung nasjonal og internasjonal valgekspertise for å evaluere forsøket:

Institutt for samfunnsforskning skal sammen med Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR), Uni Rokkansenteret, Universitetet i Oslo og Norsk Regnesentral utføre den største delen av forskningsoppdraget.

En mindre del av oppdraget blir utført av International Foundation for Electoral Systems (IFES), en amerikansk organisasjon med 20 års erfaring med valg.

Tester elektronisk valgGrundig dokumentasjon

– Jeg er opptatt av at evalueringen skal bli omfattende og grundig, så vi får et solid dokument for videre diskusjon om e-valg i Norge, uttaler statsråd Liv Signe Navarsete i pressemeldingen.

Hensikten med oppdragene er at sterke og uavhengige forskingsmiljøer skal se nærmere på effektene av elektronisk stemmegiving og vurdere hva det har å si for demokratiet og hvordan velgerne opptrer i forsøkskommunane.

Etter planen skal resultatet av forskningen være klart innen høsten 2012.Les også: Ber om kontroll av e-valget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.