Ny asfalt på bare 3 prosent fylkesvegene i Troms i år

Stram fylkesøkonomi til tross; kostnadene er beregnet til ca. 80 millioner kroner.

Kartet viser de tilsammen 3.000 km med fylkesveger i Troms.
Kartet viser de tilsammen 3.000 km med fylkesveger i Troms.
28. feb. 2018 - 13:22

- Innenfor svært stramme økonomiske rammer er jeg tross alt fornøyd med at vi får til å prioritere asfaltering av disse strekningene, selv om behovet på våre 3000 km fylkesveg er adskillig større, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylkeskommune, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

 

Mest til Balsfjord og Lyngen

Dekkeprogrammet er utarbeidet på bakgrunn av Statens vegvesen sine faglige anbefalinger og men utgangspunkt i Troms fylkestings vedtatte budsjett for 2018. Flere momenter er med i vurderingen, som; trafikksikkerhet, trafikkmengde, viktighet for næringstrafikk og veidekkets faktiske tilstand og tilgjengelig økonomi.

- Fylkesveg 858 i Balsfjord (Malangen) og fv. 91 i Lyngen er de områdene der det vil bli lagt mest ny asfalt i dette året. Dette er strekninger som lenge har stått på lista med behov for opprusting av vegdekket understreker Prestbakmo, og fortsetter:

 

Etterslep på 8 milliarder

- Med et totalt etterslep på fylkesvegnettet i Troms på nærmere 8 milliarder (70-80 mrd. nasjonalt), er det åpenbart at det trengs et nasjonalt etterslepsprogram, som gjør det mulig for fylkeskommunen blant annet å ruste opp og dekkelegge adskillig flere mil med vei enn hva Storting og regjering i dag gjør mulig, avslutter Prestbakmo.

Men den planlagte asfaltlista har ett forbehold, eller opsjon som fylket kaller det. Det innebærer at avhengig av anbudene mm, kan noen strekninger måtte utsettes om ikke tilleggsfinansiering løses.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.