KRAFT

Troms Kraft inn i Nordkraft

LANGSIKTIG INVESTERING: - Vi har tro på selskapene, og fra vår side er dette derfor en langsiktig investering, sier konsernsjef i Troms Kraft, Oddbjørn Schei.
LANGSIKTIG INVESTERING: - Vi har tro på selskapene, og fra vår side er dette derfor en langsiktig investering, sier konsernsjef i Troms Kraft, Oddbjørn Schei. Bilde: Troms Kraft

Troms Kraft og DONG har inngått avtale om kjøp av sistnevntes aksjeposter i kraftselskapene Nordkraft AS og Salten Kraftsamband AS (SKS).

Milliardkjøp

Kjøpesummen for aksjene er 2,190 milliarder kroner.

– Vi ønsker å bli medeiere i Nordkraft og SKS for å sikre at eierskapet i to viktige nordnorske selskap forblir i landsdelen. Nordkraft og SKS er to veldrevne selskap med god inntjening og potensial, sier konsernsjef i Troms Kraft, Oddbjørn Schei i en pressemelding.– Langsiktig investering

Aksjepostene er på 33,33 prosent i Nordkraft, og 23,67 prosent i SKS.

– Vi har tro på selskapene, og fra vår side er dette derfor en langsiktig investering, sier Oddbjørn Schei.

Han legger til:

– Vi har en felles historie, vi opplever mange av de samme utfordringene og vi har komplementær kompetanse. Vi har mye å lære av hverandre. Sammen kan vi bidra positivt til utvikling og vekst i energibransjen i Nord-Norge. Våre ambisjoner er å etablere et likeverdig samarbeid med Nordkraft og SKS for å styrke selskapene både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Gjennomføring av transaksjonene er betinget av blant annet godkjenning av Olje- og energidepartementet.

Les også: Enoksen skal lede Troms Kraft

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.