Trolig hjemmeseier til GBS Entreprenør

GBS Entreprenør fra Kvam i Hardanger vil ha 18,433 millioner kroner for et oppdrag 7 km fra hovedkontoret. Det gir en ledelse på 6,5 prosent til nærmeste konkurrent.

Å presse inn et fortau på hver side av kjørebanen her uten å stenge vegen lenge blir en krevende jobb. GBS Entreprenør ligger godt an til å få den.
Å presse inn et fortau på hver side av kjørebanen her uten å stenge vegen lenge blir en krevende jobb. GBS Entreprenør ligger godt an til å få den. Bilde: Google
22. jan. 2017 - 22:03

Konkurransen gjelder en av 9 delprosjekter i Kvammapakken. Oppdraget består i å anlegge fortau langs fylkesveg 7 gjennom Nordheimsund, kommunesentret i Kvam.

GBS Entreprenør holder til i Øystese like øst for Norheimsund. Ytterligere to entreprenører har gitt anbud: Måkestad Maskin fra Ullensvang i Hardanger (19,635 mill.) og Kjosås Maskin fra Norheimsund (27,325 mill.).

 

Sidebratt terreng

Strekningen er ikke mer enn rundt 500 meter lang. Nivået på de laveste anbudene er likevel omtrent som ventet. Sidebratt terreng og tett randbebyggelse er årsaken til at Vegvesenet regnet med en kilometerpris på over 36 millioner kroner.

Det skal etableres fortau på begge sider av kjørebanen. Mot fjorden blir fortauet tre meter bredt, på den andre siden to meter. Støttemurer er det allerede mange av, og flere skal det bli. Flere avkjøringer skal justeres. Noen steder blir også veglinjen justert.

I hele anleggstiden må minst ett kjørefelt være åpent. Trafikken på fylkesveg 7 kan ikke stoppes - den eneste mulige omkjøringsvegen har alt for lav standard til å overta trafikken.

Mange å forhandle med

Vegvesenet håper fortauene er klare til bruk for sommerferien.

Fortauene skal gå mellom Tolo og Eikehaugen. Oppdraget er andre entreprise i et delprosjekt som opprinnelig het Nes-Norheimsund aust. Det er nå delt i to. Årsaken er at grunnervervet tok lang tid.

- Det var ca. 70 berørte grunneiere, og det var mye arbeid med å få avtalene i orden. Derfor valgte vi å gjøre ferdig avtalene på en del av strekningen for å komme i gang, sier prosjektlederen for Kvammapakken, Rolf Harkestad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.