T2

Test: BOSE SOUNDSPORT/SOUNDTRUE

Treningsplugger som sitter fantastisk godt i øret

TEST: Bose SoundSport/SoundTrue.

Stein Jarle OlsenTestansvarlig
21. okt. 2014 - 20:25

Bose har mange trofaste og lojale brukere, men mest skyldes det nok modellene med støykansellering. Vi lyver nok ikke om vi sier at disse sannsynligvis er de beste på markedet.

Men Bose leverer også et antall andre hodetelefoner, og det er de aller ferskeste vi nå har inne til test.

StayHear

SoundTrue er strengt tatt Boses aller enkleste sett øreplugger, helt uten støykansellering – og modellen vi har hatt inne har ikke engang mikrofon eller fjernkontroll på ledningen.

SoundSport har samme innvendige elementer og stort sett samme utforming, men er fukt- og svetteresistente, noe som gjør dem mer egnet til trening.

Bose kom opp med StayHear-konseptet i forrige generasjon plugger, og vi er like begeistret nå som vi var da.

Bøylene plasseres inne i «øreviken», og gjør at pluggene sitter bom fast nærmest uansett hvor mye du beveger på hodet.

Pluggene er samtidig så lette og bøylene så myke at du kan gå med disse i timevis uten å bli sliten eller få vondt i ørene. Veldig bra.

Ledningen er svært tynn, og basert på våre tidligere erfaringer med ledningene på Bose-produkter, kan det potensielt bli et faremoment etter hvert. Pluggen er dessuten helt rett – men hvorvidt det er et minus avhenger litt av hvor du vanligvis har lydkilden.

Ledningen har for øvrig ingen antydning til mikrofonstativeffekt, altså at gnisninger på ledningen høres gjennom lyden du spiller. Det er bra.

TEST: Bose QuietComfort 25: Den beste støykanselleringen har blitt enda bedre

Hybridplugger

Utformingen innebærer også at dette ikke er tradisjonelle kanalplugger, men en slags hybrid mellom pluggene som går helt inn i ørekanalen og pluggene som bare ligger i øreåpningen.

Det gjør at du fortsatt kan høre verden rundt deg, både på godt og vondt. Om du ikke liker kanalplugger er dette et godt kompromiss, mens undertegnede fort savner «trøkket» gode kanalplugger gir.

Fjernkontrollen på SoundSport-modellen er vi ikke spesielt begeistret for. Midt-tasten er ekstremt flat, og vi trykker og trykker og trykker før vi ender opp med ønsket resultat.

Volumtastene er heldigvis noe lettere å få tak på. Fjernkontrollen sitter også tettere opptil øret enn vanlig, noe Bose mener skal gjøre at den tåler svette og vann bedre, men det er nok mer enn vanesak.

TEST: Focal Spirit Classic: Fantastiske hodetelefoner til akustisk musikk

SoundTrue-modellen sitter også godt i øret, men har ikke samme fuktresistente design som SoundSport.
SoundTrue-modellen sitter også godt i øret, men har ikke samme fuktresistente design som SoundSport.

Middels lyd

Lyden minner veldig om forrige generasjon, men basert på hvor mange vi har sett på bussen og t-banen med disse i ulike varianter, må det ha falt i smak. Undertegnede er kanskje ikke like begeistret.

Lyden fremstår først og fremst litt uraffinert – mellomtonen er nesten for fyldig, noe som går på bekostning av diskant og vokal.

Når du i tillegg legger på en tung, på grensen til litt treig basslinje, forsvinner detaljene litt for mye etter vår smak. Vokalen får rett og slett ikke nok rom til å puste.

Det låter imidlertid typisk Bose, og om du liker det du har hørt tidligere, vet du akkurat hva du går til. Bassen er enda fyldigere enn tidligere, og vi skal legge til at dette er midt i blinken for trening.

Lydbildet er også relativt stort, og med litt equalizer-hjelp i diskantområdet blir det faktisk slett ikke så verst, selv om de lydmessig ikke på noe som helst vis kan måle seg for eksempel med de fenomenale RHA-pluggene vi testet tidligere i år.

TEST: Orbitsound M10: Liten lydplanke med stort lydbilde

SoundSport kommer med en ekstra forlengerkabel og en litt mer sporty bæreveske, men ellers er innholdet i pakkene helt likt.
SoundSport kommer med en ekstra forlengerkabel og en litt mer sporty bæreveske, men ellers er innholdet i pakkene helt likt.

Lekker litt

Den åpne konstruksjonen gjør også at de lekker noe lyd, men om du ikke spiller veldig høyt, kan du fint ha på deg disse i kontorlandskapet uten å forstyrre altfor mange kolleger.

Begge modellene leveres med bæreveske, men SoundSport-utgaven er noe mer treningsvennlig ettersom den også har plass til husnøklene og i tillegg kommer med en karabinkrok, så du kan ha den festet til deg mens du trener. Det følger også med tre størrelser av StayHear-proppene.

Selve ledningen er for øvrig ganske kort, omtrent slik at den når fra øret og ned i bukselomma og littegrann til. SoundSport-modellen har imidlertid en liten ekstra forlengerledning i pakken.

Konklusjon

Alt i alt synes vi Bose leverer greit med SoundSport- og SoundTrue-modellene.

De leverer ikke mer enn grei lydkvalitet, men det store salgsargumentet er nok komforten og det faktum at de sitter svært godt i øret, og hvis du i tillegg liker den typiske Bose-lyden, er nok veien kort til et kjøp her.

Er du opptatt av lydkvaliteten tror vi dog Sitter som støpt mens du trener er et bedre kjøp til denne prisen.

Om du allerede har forgjengerne IE2 er også forbedringene såpass små at du fint fortsatt klarer deg med dem du har.

Les også:

TEST: Koss IL200: Noe av det friskeste fra Koss på lenge

TEST: Monster iSport Intensity: Sportslig Monster-lyd

TEST: Voombox Travel: En ghettoblaster i miniatyr

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.