TUNNELER

Tre E6-tunneler i Nord-Troms er gjort sikrere

Er oppgradert etter EUs nye sikkerhetskrav.

Før og etter sikkerhetsoppgraderingen. Langt fra alt som er gjort, synes godt for bilistene, men det er forskjell på bildet fra 2010 og det som er tatt etter oppgraderingen.
Før og etter sikkerhetsoppgraderingen. Langt fra alt som er gjort, synes godt for bilistene, men det er forskjell på bildet fra 2010 og det som er tatt etter oppgraderingen. Fotokollasj: Google Maps/Statens vegvesen
19. aug. 2019 - 13:59

På E6 gjennom Storfjord og Kåfjord kommuner i Nord-Troms er Larsbergtunnelen, Skardalstunnelen og Isfjelltunnelen oppgradert etter nye krav til sikkerhet. Det forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

De tre tunnelene er blant om lag 200 norske riksvegtunneler Statens vegvesen skal oppgradere, i tråd med EUs nye forskrifter om sikkerhet i tunneler.

– Sikkerhetsoppgradering er omfattende arbeider, men trafikantene vil nok først og fremst legge merke til at tunnelene er blitt lysere og har fått flere nødstasjoner. I tillegg er det imidlertid gjort mye som er mindre synlig for de som passerer, sier byggeleder Rune Karlsen i Statens vegvesen.

En rekke ulike tiltak

Larsbergtunnelen i Storfjord kommune har fått nødstasjoner med telefon og brannslukkere. All belysning er byttet ut og det er montert ledelys/rømningslys. Utenfor er det satt opp bommer som kan slippes ned hvis tunnelen må stenge. Det er varsellys ved bommene og kamera slik at Vegtrafikksentralen kan følge med. Gamle skilt er byttet ut.  Det er satt opp tekniske bygg på hver side av tunnelen.

– Vi har dessuten skiftet vann- og frostsikring og utført mer brannsikring i tak og vegger. Det er også gjort en betydelig jobb med bergsikring like nord for tunnelen, forteller Karlsen.

Tunnelene

  • Larsbergtunnelen er 525 meter, åpnet i 1975. 
  • Skardalstunnelen er 2286 meter, åpnet i 2003.
  • Isfjelltunnelen er 3246 meter, åpnet i 2005.
  • Arbeidene i Skardalstunnelen og Isfjelltunnelen startet våren 2018, og i Larsbergtunnelen høsten 2018.  Scanmatic Elektro er hovedentreprenør og Implenia er underentreprenør på anleggsteknikk.

Skardalstunnelen og Isfjelltunnelen i Kåfjord har fått flere nødstasjoner med telefon og brannslukkere. De har ledelys/rømningslys, nye stengebommer, varsellys og kamera, og noen nye skilt. All teknisk installasjon i de til sammen sju tekniske byggene er byttet ut. Ved noen av byggene er det nye innkjørsler. Disse to lengste tunnelene har også system for håndtering av brannfarlig væske.

Alle tre tunnelene har nødstyrepanel for nødetatene. Det er nødnett og DAB, men foreløpig ikke mobildekning.  

– Vi har lagt til rette for at mobilselskapene kan montere utstyret som trengs, men har ikke noe tidspunkt for når de vil sette dette i drift, sier Karlsen.

Arbeidene avsluttes

Noen steder stenges tunnelene helt eller delvis mens oppgraderingen pågår, men her har det stort sett vært trafikkavvikling med ledebilkjøring.

Nå går arbeidene mot slutten, og i disse dager pågår det asfaltering. Dette innebærer manuell dirigering og noe ventetid på vegen. Det kan senere bli mindre arbeider og justeringer av utstyret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.