PROSJEKTER

Tre tunneler i Ålesund oppgradert

Statens vegvesen har brukt 56 millioner kroner på oppgradering av tre tunneler i Ålesund, E39 Moatunnelen, E39 Blindheimstunnelen og E136 Hatlaåstunnelen.

Kjell Herskedal
29. sep. 2017 - 10:53

Arbeidene har vært gjennomført i én totalentreprise med HG International fra Hareid på Sunnmøre som hovedentreprenør og Implenia som underentreprenør.

Arbeidene startet i mars og var ferdig i august. Hatlaåstunnelen har vært helt stengt, mens både Moatunnelen og Blindheimstunnelen har vært åpen for trafikk på dagtid, helger og i ferietiden. Det betyr at arbeidene i stor grad har vært gjennomført om natten mellom kl 2000 og 0600.

 

Helt nye tekniske løsninger

Prosjektleder Arne Ola Stavseng i Statens vegvesen opplyser til Våre Veger at det er gjennomført en teknisk oppgradering i alle tre tunnelene. Det betyr at både belysning, nødstasjoner og ventilasjon har fått en standardheving. Ved Blindheimtunnelen er det kommet to nye tekniske bygg. Nytt kamerautstyr er kommet på plass inne i tunnelen.

I Hatlaåstunnelen, som er den korteste av de tre tunnelene, er profilen utvidet på noen punkter, det er utført fjellsikring og gammel vann- og frostsikring fjernet og erstattet med ny. Det er også montert inn ny ledbelysning i tunnelen.

 

Fakta om oppdrageringen av Ålesund-tunnelene

Omfatter: Ålesund, E39 Moatunnelen

E39 Blindheimstunnelen

E136 Hatlaåstunnelen

Totalkostnad: 56 mill kroner

Totalebtreprise: HG International AS

Underentreprenør: Implenia AS

Rådgivende: Mannvit AS

 

Raskt og effektiv utførelse

Dette er tunneler på hovedvegene inn til Ålesund med mye trafikk, Blindheimstunnelen ca 20.000 i ÅDT. Økt trafikk fører til større behovet for sikkerhetsutstyr og også standardheving av tunnelene.

-Statens vegvesen har prioritert å få utført arbeidet raskt og effektivt for at trafikantene og samfunnet i minst mulig grad skal rammes, så arbeidene i Hatlaåstunnelen er utført i skoleferien. Men noe kø og heft må men regne med om tunnelene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.