KRAFT

Tre nye vindkraftprosjekter får Enova-støtte

Tre nye vindkraftprosjekter får støtte fra Enova.
Tre nye vindkraftprosjekter får støtte fra Enova. Bilde: Colourbox.com
Stein Jarle Olsen
10. mai 2010 - 12:15

Enova har bestemt seg for å støtte tre nye vindkraftutbygginger i Norge.

Billigere vindkraft

Lista i Vest-Agder, Ytre Vikna i Nord-Trøndelag og Havøygavlen vindkraftverk i Finnmark får til sammen 631,5 millioner kroner fra statsforetaket.

– Vi ser at kostnadene ved utbygging av vindkraft har sunket siden 2008. Dette er gode nyheter for videre utvikling av vindkraft i Norge. Vi håper vår støtte kan gi bransjen et ytterligere løft, slik at flere vindparker nå blir bygget ut, sier adm. direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

Ulik størrelse

De tre prosjektene skal gi rundt 325 GWh ny fornybar energi, hvorav Lista i Farsund kommune er det desidert største, med 206,6 GWh. 388 millioner kroner får Norsk Miljø Energi Sør til dette prosjektet.

Ytre Vikna skal gi 110,1 GWh vindkraft, og NTE Energi får 228 millioner kroner til prosjektet.

Havøygavlen er et Statoil-prosjekt, og skal gi 8,2 GWh vindkraft. Statoil får 15,5 millioner kroner i støtte.

Totalt ni søknader

Enova skriver i en pressemelding at de har mottatt søknad om støtte til utbygging fra syv vindkraftaktører, i tillegg til to privatpersoner som søkte om støtte til enkeltmøller.

Utbyggingsprosjektene er rangert etter energiutbytte per støttekrone og de mest kostnadseffektive prosjektene er tildelt støtte.

Vindkraftforeningen:

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.