ELBIL

Tre eiere: Dette irriterer vi oss over og dette er bra med Tesla Model Y

Våre inntrykk etter noen ukers eierskap.

Se podkasten om hva tre eiere synes om Tesla Model Y her.
28. sep. 2021 - 17:00

Tesla Model Y er den soleklart mest registrerte bilen i Norge siden utleveringene begynte i slutten av august. Nesten 5000 eksemplarer er førstegangsregistrert på en drøy måned. 

I vår test av bilen konkluderte vi med at Model Y er familie-SUV-en som lykkes best i å gjøre overgangen fra forbrenningsmotor til helelektrisk så lite smertefull som mulig. 

Men hvordan er inntrykket etter å ha hatt bilen i noen uker og kjørt flerfoldige mil? I denne ukens utgave av podkasten "Elbil - Teknisk sett" gir tre eiere sine meninger om bilen:

  • Odd Richard Valmot er den lidenskapelig teknologiopptatte 70-årige TU-journalisten som i mange år har kjørt rundt i sin Buddy. Med Model Y går han helelektrisk. 
  • Jan Moberg er mangeårig sjef i TU Media og kommer til Model Y fra en Nissan Leaf.
  • Journalist Mathias Klingenberg har tidligere testet bilen for TU, men har siden merket seg enkelte ting gjennom eierskapet.

De gir sine ærlige meninger om alt fra kjøpeopplevelse og service til kjøreegenskaper og infotainmentsystem. De forteller om irritasjonsmomenter, hva de savner og om elementer de setter pris på. 

Elbil – Teknisk sett

Denne bilen havnet i sjøen torsdag ettermiddag. Etter at brannvesenet heiset den opp, oppdaget de røyk, som antakeligvis kommer fra batteriet. Dermed ble bilen senket ned i vannet igjen.
Les også

Derfor må elbilen som havnet i sjøen, bli liggende i vannet

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Så fornøyd var de ved avslutningen av klimakonferansen COP28, FNs klimasjef Simon Stiell, COP28-president Sultan al-Jaber og De forente arabiske emiraters sjefforhandler Hana Al-Hashimi.
Les også

Fra slutterklæring til sluttfase – dette virkemiddelet kan endre alt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.