BYGG

– Tre Ap-statsråder bytter plass

Etter det NRK erfarer vil statsminister Jens Stoltenberg kunngjøre flere endringer i regjeringen i et ekstraordinært statsråd fredag.

Sylvia Brustad skal lenge ha bedt om avløsing som helseminister, og overtar trolig som næringsminister. Dag Terje Andersen flyttes fra Næringsdepartementet til Arbeids- og inkluderingsdepartementet, mens Bjarne Håkon Hanssen overtar Brustads jobb som helseminister.

I tillegg vil statsministeren kunngjøre hvem som blir ny olje- og energiminister etter Åslaug Haga (Sp). Den nye statsråden som bringes inn i regjering må komme fra Senterpartiet, for å få kabalen til å gå opp. Flere sentrale Sp-kilder mener fungerende partileder Lars Peder Brekk vil være et naturlig valg til å overta som olje- og energiminister, skriver Nationen.

Brekk selv skal ha et ønske om å bli landbruks- og matminister. Partifelle Terje Riis-Johansen var torsdag aktuell til å overta Åslaug Hagas posisjon som energiminister, men skal ikke ha lyst til å forlate sin stilling som landbruksminister. Liv Signe Navarsete skal også ha et ønske om å fortsette som samferdselsminister.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.