TSF ønsker kartlegging av arbeidsrelaterte ulykker på veg

Flere bekymret for sikkerheten. 

vegarbeid
vegarbeid Foto: iStockPhoto
23. mars 2018 - 09:27

Foreningen peker i en pressemelding på at en av de største suksessfaktorene ved trafikksikkerhetsarbeidet for vegtrafikken, er arbeidet som ulykkesanalysegruppene har gjennomført av dødsulykker på norske veger.  De ønsker at Arbeidstilsynet setter i gang en slik kartlegging, også for de som jobber langs vegen. 

– Vi ønsker nå det samme for jobbrelaterte ulykker for de som har vegen som sin arbeidsplass. Kartleggingen må bidra til både intern og ekstern læring. Internt slik at de som har ansvaret for sikkerheten gjør sine tiltak, og eksternt slik at trafikantene får større forstålese av tiltakene som må gjøres, sier Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i TSF. 

– Vi får henvendelse fra våre medlemmer som er bekymret for sin sikkerhet og over at trafikantene ikke respekter nedsatte fartsgrenser når det foregår arbeid på vegen. De som jobber ute i trafikken er myke «trafikanter», med en tåleevne for å overleve i kollisjon med et kjøretøy på kun lave 30 kilometer i timen, fortsetter han.

Tangstad-Holdal ønsker samtidig å rette oppmerksomheten på at trafikantene må ta ekstra hensyn og respektere fartsgrensene. Han vil også komme med en henstilling til alle med ansvar for sikkerheten på vegene, om å ta dette på størst alvor. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.