T2

Tøff, moderne lyd

TEST: Soul by Ludacris SL300.

Soul by Ludacris SL300.
Soul by Ludacris SL300. Bilde: Watt
Håvard Holmedal
10. jan. 2013 - 18:22
Vis mer

SL300 er en stilig hodetelefon, er laget med gode materialer og er en av modellene i testen som kommer med støyreduksjon. Denne funksjonen drives av et par batterier som er enkle å skifte.

Bærekomforten er god, selv om klokkene ikke helt har bestemt seg for om de skal ligge utenpå eller rundt ørene. Likevel kan man bære dem over lang tid uten ubehag. De er også ganske lette.

TEST: Lekre høyttalere på veggen

Lyden

Det er lett å like den engasjerende lyden i disse hodetelefonene. Med Ludacris som bakmann kan du i hvert fall stole på at bassen er i orden.

Den er skikkelig dyp, stor og rungende hvis du spiller musikk i retning av rap, men kan også være overraskende nøktern med lettere og mer pop-preget musikk.

Det første som slår oss når vi vipper på bryteren for støyreduksjonen er at den øker bassen, og gjør ingenting med støy slik vi kjenner det fra Bose og Sennheiser. Kan det heller være sånn at støyreduksjonen ligger i at klokkene sitter godt om øret og faktisk begrenser støyen utenifra?

For oss virker det nemlig som om bryteren på siden aktiverer en liten forsterker. Det kan faktisk være smart, for det kan være så som så med utsignalene på bærbare enheter.

Når vi prøver dem uten å spille musikk hører vi at de også demper støyen rundt oss, så ja, de er aktive, men de endrer en del på bassgjengivelsen samtidig. Tilkoblet en smarttelefon kan denne funksjonen faktisk være med på å løfte opplevelsen, spesielt på litt basstung musikk. Det er sikkert noe Ludacris også har et forhold til.

Med bryteren i avposisjon, endrer de litt kvalitet og beveger seg litt mer i retning mot hifi. Diskanten og mellomtonen får litt mer plass i lydbildet og man får mer tak i detaljene i lyden. Noe som ikke alltid er like enkelt når den aktive støyreduksjonen er koblet inn. 

Konklusjon

SL300 er en tøff hodetelefon med et flott eksteriør. Den låter ganske fett og kraftig.

Det den mangler på luftighet, tar den igjen på driv, rytme og dynamikk.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

TEST: TV-er mellom 40 og 42 tommer

TEST: Billige projektorer til hjemmekino  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.