PODKAST

To store el-SUV-er: Vi tester BMW iX og Nio ES8

Vi deler våre førsteinntrykk.

7. des. 2021 - 19:00

Nå tester vi BMWs nye iX. Vi er ikke klare til å konkludere, men i dagens podkast snakker vi om førsteinntrykkene våre etter noen mil bak rattet. 

BMW iX er den andre elbilen fra den bayerske bilprodusenten som bygges på en dedikert elbilplattform. Den første var i3, men iX er noe ganske annet enn den populære småbilen. 

SUV-en iX kommer i utgavene xDrive40 og xDrive50. Vi tester den sistnevnte, som har en startpris på nær 900.000 kroner, og i tillegg mye ekstrautstyr. Billigste variant av xDrive40 koster nær 672.000 kroner. 

Toppmodellen har mer motoreffekt og større batteri. Her er det 630 kilometer rekkevidde takket være et batteri på 111,5 kilowattimer brutto. Den er stor, lekker og dyr, og oppleves som en «ekte BMW», kan vi si.

Nykommer fra Kina

Samtidig tester vi Nio ES8 – en nykommer i det norske billandskapet. Det kinesiske bilmerket konkurrerer i samme segment som BMW iX, men antakeligvis ikke direkte mot toppmodellen xDrive50. 

Dette er også en stor SUV – Faktisk noe større enn BMW iX. Da får du også sju seter, og rekkevidde opptil 500 kilometer. Bilen er tilsynelatende en del billigere, med en startpris på rett over 500.000 kroner. Men da er ikke batteri inkludert. Med sju seter, 100 kilowattimer batteri og alt utstyr koster bilen nesten 780.000 kroner. Så billig er den ikke.

Spørsmålet er om den er en seriøs utfordrer til elbilene fra de gamle europeiske bilprodusentene. Vi kjørte bilene sammen i snøvær og ti minusgrader for å komme nærmere svaret.

Elbil – Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Les også

Freyr-sjefen: – Skal vi outsource det grønne skiftet til Kina og USA?

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Hør også vår karrierepodkast Teknisk sett karriere, hvor Kjersti Flugstad Eriksen og Tuva Strøm Johannessen byr de på innsiktsfulle samtaler med spennende gjester om hvordan du kan utvikle deg som menneske i jobbhverdagen.

Her finner du Teknisk sett karriere:

Portrettbilde av energiminister Terje Aasland (Ap).
Les også

Shell vil utsette havvind-auksjonen. Det vil ikke Aasland

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.