INDUSTRI

To Ørsted-topper går av

To direktører går på dagen i kjølvannet av et turbulent kvartal for vindkraftgiganten. Erstattere skal komme på plass neste år.

Finansdirektør Daniel Leerup er en av de to som går av med umiddelbar virkning.
Finansdirektør Daniel Leerup er en av de to som går av med umiddelbar virkning. Foto: Ørsted
Marius ValleMarius ValleJournalist
14. nov. 2023 - 08:33

Det er finansdirektør Daniel Lerup og driftsdirektør Richard Hunter som går av med umiddelbar virkning, melder vindkraftgiganten Ørsted i en pressemelding.

Det var DN som omtalte saken først.

Erstattere er ikke klare, men selskapet skal finne disse så raskt som mulig i 2024, skriver selskapet. Administrerende direktør Mads Nipper sier at de trenger nye personer med andre kapabiliteter for å møte et utfordrende og ustabilt forretningsmiljø.

Rasmus Errboe overtar som midlertidig finansdirektør og styremedlem. Han er i dag administrerende direktør for Europa og nestsjef i selskapet. 

Andrew Brown overtar som midlertidig driftsdirektør. Selskapet venter at han vil være i denne rollen til 1. mars neste år. Brown er fra før styremedlem i Ørsted.

Ørsted meldte mandag at de trekker seg helt ut av havvind i Norge. Ørsted begrunner uttrekkingen fra Norge med «en prioritering av investeringer i porteføljen». Nylig tok selskapet nedskrivinger i havvindprosjekter for totalt 45 milliarder kroner og har stoppet to prosjekter i USA. Aksjekursen har falt kraftig det siste året.

Regjeringens ønske om en enorm utbygging av havvindkapasitet i Danmark kan potensielt hindres av manglende havnekapasitet, ifølge en ny rapport.
Les også

Danske havner: Ikke store nok for regjeringens havvindplaner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.