INDUSTRI

To nye teknologipriser deles ut på Grand Hotel

Årets teknologileder skal kåres. Vi vil ha dine forslag.

Under prisutdelingen på Grand Hotel den 6. februar skal det deles ut en teknologilederpris, samt en hederspris. Her er Liv Kari Hansteen (RIF) og andre jurymedlemmer under fjorårets juryering av Ingeniørbragden.
Under prisutdelingen på Grand Hotel den 6. februar skal det deles ut en teknologilederpris, samt en hederspris. Her er Liv Kari Hansteen (RIF) og andre jurymedlemmer under fjorårets juryering av Ingeniørbragden. Bilde: Håkon Jacobsen
10. des. 2013 - 10:43

I år skal Teknisk Ukeblads årlige pris, Teknologibragden, få følge av to helt nye teknologipriser.

Under prisutdelingen på Grand Hotel den 6. februar skal det deles ut en teknologilederpris, samt en hederspris.

Årets teknologileder tildeles en person som i 2013 har oppnådd gode resultater gjennom sitt positive lederskap i en teknologibedrift eller et teknologiprosjekt.

Hedersprisen går til en person som gjennom lengre tid har bidratt til teknologiske fremskritt, eller som har spredt interesse og kunnskap om teknologi og naturvitenskap.

Vi vil ha dine forslag. Send en epost med en kort beskrivelse og begrunnelse, til teknologibragden@tu.no.

Les også: Hva er årets teknologibragd?

– Det spesielle er å lede omfanget av kompleks fagkompetanse. Dette er utrolig viktig i store bedrifter som har spesialkompetanse både i dybde og bredde, forteller Jan Moberg om teknologilederprisen.
– Det spesielle er å lede omfanget av kompleks fagkompetanse. Dette er utrolig viktig i store bedrifter som har spesialkompetanse både i dybde og bredde, forteller Jan Moberg om teknologilederprisen.

Helt spesielle krav

Den nye prisen skal bidra til økt kunnskap og forståelse om lederskap av teknologibedrifter, forteller Jan M. Moberg, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad.

Han mener det stilles helt spesielle krav til teknologilederskap.

– Det spesielle er å lede omfanget av kompleks fagkompetanse. Dette er utrolig viktig i store bedrifter som har spesialkompetanse både i dybde og bredde. Gode teknologiledere skaper dessuten store verdier for samfunnet – noe vi mener det bør bli mer bevissthet rundt, sier Moberg.

Moberg trekker frem den norske leverandørindustrien innen olje- og gassektoren som et av områdene hvor godt lederskap har hatt stor betydning.

– Denne sektoren har vokst enormt de siste årene. Her har godt lederskap vært svært viktig. Det samme kan sies for flere andre sektorer. Og ved å sette lederskap innen teknologi på kartet, håper vi å få løftet frem flere gode kandidater og bransjer.

Les også: Tidligere prisvinnere

Hederspris

I tillegg vil Teknisk Ukeblad dele ut en hederspris. Den vil gå til en person som har betydd mye for norsk teknologi gjennom lengre tid.

– Rett og slett fordi vi tror det er en utmerket anerkjennelse for en person som har vært med å skape teknologiske fremskritt, eller som har bidratt til å spre interesse og kunnskap om teknologi og naturvitenskap.

Ingeniørbragden 2012: Strålende fornøyde bragd-vinnere

Moberg vil nødig trekke frem enkeltkandidater.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Norge har utvilsomt mange kandidater til en slik pris. Mer kan jeg ikke si i denne omgang. Forhåpentligvis vil våre lesere bidra med kandidater til både lederprisen og hedersprisen.

Les også:

Tale blir Norges første astronaut

Amazon vil levere pakker på døra med droner

– Dette er ingeniørenes godtepose  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.