NYHETER

To nye driftskontrakter er ute

Vegvesenet har utlyst to nye driftskontrakter. Anbudsfristen for drift og vedlikehold av området Romerike midt går ut 4. februar. En uke senere er det anbudsfrist for området Tromsø.

Fylkesveg 459 i Jessheim i Ullensaker kommune er en av vegene som inngår i området Romerike midt. De som vil ha driftsansvaret for det området, må gi anbud innen 4. februar. (Foto: Anders Haakonsen)
Fylkesveg 459 i Jessheim i Ullensaker kommune er en av vegene som inngår i området Romerike midt. De som vil ha driftsansvaret for det området, må gi anbud innen 4. februar. (Foto: Anders Haakonsen) Bilde:
7. des. 2015 - 07:51

Romerike midt består av kommunene Eidsvoll, Fet, Lørenskog, Nes, Rælingen, Skedsmo, Sørum og Ullensaker. Her er det 214,4 km riksveg, 370,6 km fylkesveg og og 72,3 km gang/sykkelveg.

Foreløpig er det Peab som har ansvaret for drift og vedlikehold av riks- og fylkesveger i dette området. Kontraktsummen er på 262 millioner kroner.

Området Tromsø omfatter Karlsøy og kommunen det er oppkalt etter med to unntak. Det ene er den delen av Malangshalvøya som inngår i Tromsø kommune, den andre er en strekning på E8 gjenom Lavangsdalen på ca. en mil.

I området Tromsø er det 48,9 km riksveg, 551,8 km fylkesveg og 31,5 km gang/sykkelveg.

Forrige gang dette oppdraget ble utlyst, fikk Lemminkäinen kontakten. Den hadde en verdi på 230 millioner kroner. Den skulle gjelde til 31. august 2016, men et år tidligere solgte Lemminkäinen sin vegdriftsvirksomhet. Etter det ble driftsansvaret for området Tromsø overtatt av Presis Vegdrift.

Begge driftskontraktene som er utlyst skal gjelde i fem år fra 1. september 2016. Vegvesenet har opsjon på et års forlengelse av kontraktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.