To anbud på DAB i Rogaland

To selskaper har gitt anbud på klargjøring for DAB-radio i 11 tunneler i Rogaland. TC Connect fra Oslo leder konkurransen.

Snart overtar DAB for FM også i Rogaland. Interessen for nødvendige installasjoner i tunnelene i fylket er ikke overveldende.
Snart overtar DAB for FM også i Rogaland. Interessen for nødvendige installasjoner i tunnelene i fylket er ikke overveldende. Bilde: Gorm Kallestad/Scanpix
16. feb. 2017 - 13:59

11,581 millioner kroner er det laveste anbudet på. Det andre er på 13,413 millioner. Det er gitt av Paneda DAB i Selje.

Tunnelene skal utstyres med en mottaker som tar inn signalene utenfra, en sender som sender dem inn i tunnelene via en antennekabel, og en forsterker. Utstyret blir plassert i tekniske rom. Der det ikke finnes, blir det plassert i et skap.

Det blir også utstyr som gjør det mulig å avbryte radiosendinger i kjøretøyene inne i tunnelene for å gi viktige meldinger. Vegvesenet og nødetatene skal ha denne muligheten.

De 11 tunnelene er Austrått-, Byfjord-, Byhaug-, Finnøy-, Ivarsflott-, Kleppe-, Mastrafjord-, Osberg-, Bergelands-, Hillevåg-, og Storhaugtunnelen.

Mellom de tre siste, som ligger sentral i Stavanger, skal det også legges fiberforbindelse. Hensikten er at man skal kunne bryte inn i sendinger i alle tre tunnelene fra en av dem.

En opsjon inngår i oppdraget. Den gjelder levering og installasjon av DAB-anlegg i Karmøy- og Husaklepptunnelen. De er mindre enn fire år gamle og ble utstyrt for DAB før de ble åpnet. Siden har man tatt en ny type anlegg i bruk. Vegvesenet vurderer nå om man skal skifte ut anlegget i de to tunnelene for å få samme system i alle tunneler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.