NYHETER

To anbud ble avvist

Mesta skal utvide tre km av E 18 gjennom Aust-Agder for 45,335 millioner kroner. Mesta ga det høyeste anbudet, men de to som så lavere ble avvist av byggherren. Dermed ble valget av entreprenør enkelt.

Skjæringene er høye og masseuttaket stort mellom Harebakken og Sørsvann. Mesta skal sprenge ut 50 000 m3  fra veglinjen.
Skjæringene er høye og masseuttaket stort mellom Harebakken og Sørsvann. Mesta skal sprenge ut 50 000 m3 fra veglinjen. Bilde: Ill.: ViaNova
27. nov. 2007 - 09:11

Bare 2,5 prosent skilte høyeste og laveste anbud, så Mesta hadde sannsynligvis et lite håp om å få kontrakten etter kontrollregningen. Men det var neppe noen som hadde trodd det skulle skje på denne måten. Det ene av de to anbudene ble avvist på grunn av forbehold, det andre av formelle grunner. Mestas konkurrenter var Skanska og E. Gauslå & Sønner fra Arendal.

Strekningen som skal utvides går mellom Harebakken og Sørsvann i Arendal kommune. Den har i dag status som to-felts motorveg, men mangler midtdeler. Før den kan settes opp, må vegen utvides. To av de tre kilometrene får to felt og 12,5 meters bredde, resten får tre felt og 15 meters bredde. Tre-feltsvegen ligger i forlengelsen av et akselerasjonsfelt. Midtrekkverket består av en stålskinne som tres ned på stolper som skal settes opp med to meters mellomrom.

Vegen skal være utvidet innen 15. november neste år, men Mesta må være ferdig med sin del av jobben to måneder tidligere. Årsaken er at slitelaget skal legges av den som får kontrakten på asfaltlegging i det aktuelle området i 2008.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.