Onsdag formiddag går konsernsjef Terje Mjøs i EDB ErgoGroup på talerstolen i Tønsberg for å åpne det 28. It-tinget.
Samtidig leverer NTNU-rektor Torbjørn Digernes sine åpningsreplikker på den femte utgaven av Norsk konferanse for it i offentlig sektor (Nokios) i Trondheim.
Da har allerede Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) gjennomført første dag av sin årlige todagers konferanse i Oslo, Sikkerhetskonferansen.
Avlyst
Og Nito skulle ha åpnet Bredbåndskonferansen Telemedia 2011, også den i hovedstaden.
– Vi måtte avlyse på grunn av for få påmeldte, sier ansvarlig for konferansen, seniorrådgiver Sonja Nupen Theigen til Teknisk Ukeblad.
|
1200 på tre dager
It-tinget trekker rundt 600 deltakere.
Tema er blant annet hvordan man skal takle bruk av private it-verktøy på arbeidsplassen.
Nokios har om lag 350 påmeldte.
Her skal offentlig sektor tygge ut hvordan man skal hente ut gevinster av den digitale infrastrukturen.
Sikkerhetskonferansen har 150 deltakere, med fokus på generell datasikkerhet.
Nito hadde ventet å trekke rundt 120 kunnskapshungrige hoder for faglig påfyll om it og bredbånd.
Det er drøyt 1200 personer på it-relaterte konferanser på tre dager.
Må samkjøre oss
– Jeg tror vi må samkjøre oss bedre for å unngå at alt skjer samtidig, sier John Krogstie, leder av programkomiteen for Nokios-konferansen. Det var i utgangspunktet ikke meningen å kollidere med de andre konferansene. Bestillingen av konferansehotellet ble rett og slett gjort for sent, så lokalene var opptatt i neste måned.
Tungvekter
Tungvekteren blant konferansene, hvis man kan kalle det noe slikt, er It-tinget i regi av EDB ErgoGroup.
Konferansen har holdt koken siden konsernets røtter i Statens Driftssentral – etablert i 1971 for å ivareta databehandling i statsforvaltningen – startet opp konferansen for snart 30 år siden.
Viker ikke
Informasjonssjef Torgeir Kristiansen er i utgangspunktet ikke innstilt på å vike plassen for nykommere.
– Er det aktuelt å koordinere med andre arrangører for å unngå kollisjon?
– It-tinget er et arrangement som står så sterkt at folk velger oss selv om det skjer andre arrangementer på samme tid. Men vi er ikke fremmed for å ta en dialog i etterkant med tanke på neste år, sier Kristiansen til Teknisk Ukeblad.
Ekstra stoler
Men det spørs om det er behov for det. De fleste opplever noen form for fall i deltakelsen.
– Vi måtte sette inn en ekstra benkerad, sier seniorrådgiver Arne Røed Simonsen hos NSR. I år det mer generell sikkerhet enn den informasjonsteknologiske biten som står på dagsorden. I år står eksempelvis organisert kriminalitet og kidnapping som tema. En av fire sesjoner handler om it. Neste år kommer en ny utgave av Mørketallsundersøkelsen fra NSR, og da er det mer ren informasjonssikkerhet som står på dagsorden.
– Det er sikkert deltakere på It-tinget som kunne tenkt seg å være hos oss, også, medgir Røed Simonsen, selv om arrangøren ikke lider noen nød med hensyn til deltakerlisten i år.
Ny taktikk
Unntaket er Nito.
– Vi la om vår årlige fagkonferanse i fjor, da vi inngikk et samarbeid med Inside Telecom. Deltakelsen da tyder på at blandingen vi la opp til ikke falt i smak, sier Sonja Nupen Theigen.
Hensikten var å få et felles samlingssted for IKT- og mediebransjen med henholdsvis bredbåndkonferansen og Telemedia.
30 påmeldte
I år var temaene igjen rettet mot IKT bredbånd, men det hele ble avlyst etter at bare 30 personer hadde meldt sin ankomst da påmeldingsfristen gikk ut.
– En medvirkende årsak til avlysningen kan nok også være at konferansen viste seg å sammenfalle med andre tilsvarende konferanser samme uken. Tidspunktet for vår konferanse ble fastsatt tidlig at vi ikke var klar over de andre konferansene, sier Nupen Theigen til Teknisk Ukeblad.
Allerede bestilt
NTNU velger uansett en defensiv linje:
– Vi pleier jo å ha Nokios senere, i slutten av oktober, og det kommer vi til å gjøre neste år. Konferansehotellet er allerede bestilt for 2012, sier Krogstie.