Tibber setter salget av elbilladeren Easee på pause

Det norske strømselskapet Tibber har besluttet å sette salget av ladebokser fra Easee på pause etter at Svenske Elsäkerhetsverket har annonsert et salgsforbud. 

Tibber setter salget av elbilladeren Easee på pause.
Tibber setter salget av elbilladeren Easee på pause. Foto: Terje Pedersen / NTB
15. mars 2023 - 15:51

Salgsforbudet i Sverige gjelder med umiddelbar virkning.

– Easee har ikke blitt pålagt å tilbakekalle ladebokser i Sverige. Vi følger situasjonen tett og vil oppdatere våre kunder når vi har mer informasjon, skriver Tibber i en melding på sine hjemmesider.

I en pressemelding skriver Easee at de vil anken Elsäkerhetsverkets avgjørelse.

– Vi er sterkt uenige i avgjørelsen og vil gjøre alt vi kan for å ivareta kunder, partnere og ansatte. Vårt hovedfokus har alltid vært folk og sikkerhet, sier gründer og daglig leder, Jonas Helmikstøl.

Den svenske tilsynsmyndigheten opplyste i februar at de mener produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner. Blant annet påpeker svenskene at boksene mangler jordfeilbrytere. Dermed oppfyller ikke laderne kravet til likestrømsvern, mener Elsäkerhetsverket.

Det er avgjørende at våre allierte kjenner de klimatiske forholdene i Norden, mener forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Han er fornøyd med øvelsen Nordic Response så langt.
Les også

Svensk-finske Nato-soldater «invaderte» Norge i historisk øvelse

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.