ELBUSSER

Testet i to år: Elbussene har bare klart drøyt halvparten av ventet kjørelengde

To av Københavns busslinjer blir om ikke så lenge lagt om til utelukkende å skulle betjenes av elbusser, blant annet med såkalt «opportunity charging». Den danske hovedstaden kan i den forbindelsen trekke på en rekke erfaringer fra linje 3A.

Ved prosjektstart var det en forventning om at hver av bussene skulle kjøre cirka 4000 kilometer i måneden. I snitt har de kjørt rundt 2300 kilometer.
Ved prosjektstart var det en forventning om at hver av bussene skulle kjøre cirka 4000 kilometer i måneden. I snitt har de kjørt rundt 2300 kilometer. Foto: Movia
Christian Rantorp, Ingeniøren.dk
1. nov. 2019 - 09:30

I desember begynner København kommune for alvor å handle ut fra ambisjonene om å fase ut dieselbusser innen 2025. Dette skjer ved å sette inn elbusser på to busslinjer, linje 2A og linje 18. Det tilsvarer 41 busser i alt, eller godt og vel 15 prosent av den totale bussdriften.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.