MOBIL

Test: null

Windows Phone er Nokia

Nesten 90 prosent av alle Windows Phone-telefoner er Nokia Lumia-modeller.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. okt. 2013 - 15:40

Microsoft Windows Phone er en mobilplattform som er en slags miks mellom Android og iOS. Den er som Android på den måten at alle interesserte mobilprodusenter kan lage telefoner med den, og som iOS på den måten at Microsoft i detalj styrer hvordan den skal fungere og hva slags maskinvare som støttes.

Tilfanget av mobilprodusenter som lager produkter på plattformen er imidlidertid smal. Siden lanseringen av Windows Phone 8 er det praktisk talt bare Nokia som har lansert nye telefoner med Windows.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8

9 av 10 er Nokia-telefoner

Den manglende interessen fra andre produsenter er helt tydelig i de siste tallene fra AdDuplex. Deres statistikk tyder på at 89,2 prosent av alle aktive Windows Phone-telefoner er laget av Nokia. Det er derfor kanskje ikke så merkelig at Microsoft ønsket å kjøpe Nokias mobildivisjon.

AdDuplex driver en markedsføringsplattform på Windows Phone, og henter sine data herfra. Tallene er basert på bruken av 1411 apper 11. oktober, og gjenspeiler telefoner i bruk.

Den nest største produsenten er HTC, som har 7,7 prosent. Deretter kommer Samsung og Huawei med henholdsvis 1,8 og 1,2 prosent.

LES OGSÅ: Ny Windows Phone 8-versjon på vei

Interessant nok har fortsatt Windows Phone 7 en solid brukerbase, med hele 29,1 prosent. Det er kanskje ikke så rart, siden Windows Phone 8 ikke har vært i salg mer enn et år.

De mest brukte Windows Phone 8-modellene

Den mest brukte telefonen med Windows Phone 8 er ifølge AdDuplex Lumia 520, som har en andel på 32,8 prosent. Deretter følger Lumia 920 og 620, som begge har 12,9 prosent andel.

Nokias flaggskip, Lumia 1020, havner helt nede på en 21. plass over de mest brukte Windows Phone 8-telefonene, men da tallene ble samlet inn hadde den ikke vært i salg lenge i mange markeder.

Den mest populære Windows Phone 8-telefonen ikke laget av Nokia er ifølge AdDuplex HTC 8X, med 4,4 prosent andel.

LES OGSÅ: Windows Phone har opp mot 10 prosent markedsandel i Europa

Kilde: Adduplex.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.