T2

TEST: Wii Fit

Stein Jarle Olsen
9. sep. 2008 - 11:35
Vis mer

– Yeah! Burn that fat!

Boksetreneren i Wii Fit motiverer etter beste evne, og hele Norges trimguru Kari Jaquesson, kjent fra blant annet God Morgen Norge, svarer med et av sine velkjente brede smil.

– Dette er kult! Og det er viktig å bruke overkroppen, siden de fleste sitter ved et tastatur både på jobb og på fritiden, sier hun etter en kort bokseøkt på balansebrettet.– Bra effekt

Jaquesson tror Wii Fit kan få mange sofagriser i bevegelse.

– I forhold til å sitte stille, er jo dette milevis unna. Kondiseffekten på en som er relativt utrent, er ganske bra, og de som er litt tyngre, jobber selvfølgelig enda hardere. Dessuten er øvelsene gode, variasjonen bra, og terskelen er lav.

Hun spiller sjelden TV-spill, men synes ikke det er noe i veien med dem.

– Nei, man kan jo lære masse fra dem, men man får jo ikke brukt noen motoriske ferdigheter. Det er viktig å jobbe motorisk, og særlig nå som man ikke lenger må ut av huset for å finne adspredelse.

Les også:

Holdning

Trimdronningen forsøker seg på noen yoga-øvelser, og treneren i spillet ber henne passe på å holde gravitasjonssenteret innenfor den gule sirkelen på skjermen.

– Den gule sirkelen har jeg veldig sansen for, altså. Den er et veldig bra redskap for å bli bevisst på kjernemuskulaturen og holdningen, noe vi «fagfolk» er veldig opptatte av.

Kari scorer bra på yogaen, og det er tydelig at hun har god kontroll på dette. Hun tror likevel det lett kan bli slik at balansebrettet lett blir stuet vekk for å samle støv så fort nyhetens interesse er forsvunnet.

– Etter hvert blir det litt slitsomt å hele tiden måtte velge ut ny øvelse, trå opp og ned av balansebrettet og hele den regla. Spillet burde hatt lengre treningsprogrammer, slik at man ikke hadde trengt å velge selv for hver gang.

Les også: Spill rett fra harddisken

Menneskets beste venn

Hun tror en pelskledd venn kan være et bedre alternativ.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

– Kjøper du en hund, MÅ du gå tur med den. Hvis ikke blir det fort skittent hjemme. Balansebrettet havner nok fort under senga, og blir dermed bare enda mer søppel. Dessuten koster det jo en del.

Jaquesson innrømmer likevel at hun kanskje vil kjøpe det til sønnene, selv om det vanligvis ikke er vanskelig å holde dem i aktivitet.

– Jeg har en venninne som har Wii Fit, og må snakke litt med henne om hvor lenge barna hennes holdt på med det før de gikk leie. Men det er absolutt et godt alternativ til andre, stillesittende spill.

Vår vurdering:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.