TESTER

Test: null

Test: Polar H7

Polar H7 er pulsbeltet for deg som trener med mobil og pulsklokke.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. juni 2012 - 13:50
Vis mer
Høydepunkter

Fungerer med pulsklokke, treningsmaskiner og treningsapper

Ulemper

I praksis bare støttet av iPhone 4S, noe kort batteritid

Veldig kort sagt

Polar H7 er pulsbeltet for deg som bruker både mobil og pulsklokke når du trener. Dette pulsbeltet kan snakke med begge to, i tillegg til tredemølla.



Polar H7 er et pulsbelte med Bluetooth Smart og Polars proprietære trådløse teknologi.

Test av Polar H7 pulsbelte

Enten du bruker pulsklokke eller mobiltelefon når du trener bør du sjekke ut det nye pulbeltet fra Polar. Dette funker nemlig på både telefon og pulsklokke - samtidig.

Polar H7 er basert på Bluetooth Smart. Dette er den nye lavenergistandarden som sørger for at du kobler utstyr til telefonen din enklere, samtidig som det bruker mye mindre strøm enn vanlig Bluetooth.

LES MER: Dette er Bluetooth Smart

Samtidig kan pulsbeltet brukes sammen med de fleste pulsklokker fra Polar, og kan også brukes av annet utstyr som er kompatibelt med Polars trådløse overføringsteknologi.

Du får altså på sett og vis tre i ett her. 

Vi har testet Polar H7 sammen med Apple iPhone 4S og pulsklokken Polar RCX5. I tillegg har vi testet tilkobling til tredemølle, slik at vi kan se pulsen på instrumentene her. Vi har brukt treningsappen Endomondo på telefonen. 

LES OGSÅ: Test av iPhone 4S

Slik fungerer det

Pulsbeltet ser ut og fungerer som et hvilket som helst Polar-pulsbelte som benytter Wearlink- eller W.I.N.D-teknologiene fra Polar. Beltet festes rundt brystet, med kontaktflater mot brystkassen. Deretter fester du selve pulsmåleren til beltet. 

Du trenger ikke å skru den på eller noe slikt. Med en gang den kjenner puls aktiveres den.

Så snart beltet er aktivt kan du koble til det utstyret du ønsker å bruke. 

Å koble til pulsklokken er det enkleste. Du trenger bare å feste beltet og starte en treningsøkt, så kobler det seg til av seg selv.

Å koble det til mobiltelefonen er ikke stort verre. I Endomondo går vi inn i innstillingene, velger "Heart Rate" og appen søker automatisk opp pulsbeltet. Når du har funnet det og koblet deg til vises pulsen din i treningsvinduet i Endomondo.

Noe vi liker veldig godt er at du kan ha både mobiltelefon og pulsklokke tilkoblet samtidig. Om du vil kan treningsutstyr også koble seg på. Det forutsetter at det er kompatibelt med Polar-pulsmålere.

LES OGSÅ: Hva er best - pulsklokke eller treningsapp?



Pulsen vises på pulsklokke og mobil samtidig.

I praksis

Vi har forsøkt å trene med både pulsklokke og iPhone samtidig. Dette fungerer bra, og vi merker oss at pulsavlesingen er jevnt over den samme på både telefon og klokke, med noen små variasjoner.

Likevel stusser vi på at mobilen og klokken har ganske forskjellige resultater til slutt. Etter en økt viste klokken en snittpuls på 135 og en makspuls på 180, mens Endomondo viste en makspuls på 112 og snittpuls på 93. Det er åpenbart at Endomondo ikke lagrer riktig avlesing.

Det viser seg imidlertid at mange opplever problemer med pulsbelter og Endomondo, så det fungerer gjerne med en bedre med en annen app.

Uansett er dette ikke et problem med pulsbeltet, da samme puls som på klokken vises under trening, noe vi har undersøkt med et par andre apper også.

Sensoren benytter et knappecellebatteri størrelse CR2025. Beltet er altså ikke oppladbart, så du må regne med å kjøpe batterier etterhvert. Det kan gjerne være greit å ha disse i bakhånd. Ifølge bruksanvisningen skal ett batteri holde til 200 timers bruk.

Dette er en del mindre enn Polars øvrige pulsmålere, som kun fungerer med pulsklokkene deres:

  • WearLink+: 700 timer
  • WearLink+ W.I.N.D.: 2000 timer
  • WearLink+ Hybrid: 600 timer

Polar lager også et pulsbelte som benytter "vanlig" Bluetooth. Dette er oppgitt til 150 timers bruk. Så selv om H7 har bedre batterilevetid enn dette er det ikke snakk om monumentale forskjeller.

LES OGSÅ: Slik bruker du pulsbelte med mobilen din

Konklusjon

Polar H7 er pulsbeltet du skal ha dersom du allerede eier en pulsklokke fra produsenten, og bruker mobilen til trening i tillegg. Da slipper du å håndtere to forskjellige pulsbelter.

Vi syns også det er et stort pluss at pulsmåleren kan avleses av tredemøller og andre treningsmaskiner. Bare dette kan være grunn god nok til å kjøpe denne pulsmåleren fremfor andre løsninger dersom du kun bruker mobilen når du trener. Da slipper du å ha telefonen fremme under økten.

Det eneste aberet med løsningen er at du må regne med å bytte batteri oftere enn om du bruker et "vanlig" pulsbelte, da batteritiden er oppgitt til 200 timer. Det tilsvarer noe sånt som et halvt år dersom du trener en time daglig. Polars andre pulsmålere har vesentlig lengre oppgitt batteritid.

Vi skal understreke at vi ikke har brukt beltet lenge nok til at vi har klart å tømme batteriet, så vi kan ikke si så mye om hvor lenge batteriet varer i praksis.

Men alt i alt liker vi denne løsningen. Siden den har Bluetooth Smart fungerer den på iPhone 4S, og med tiden regner vi med at den også vil fungere med Android-telefoner som er Bluetooth Smart Ready. Det forutsetter også at treningsappene støtter Bluetooth Smart.

På lengre sikt antar vi at det også vil virke med Windows Phone 8 når det lanseres.

Vi anbefaler gjerne Polar H7 til deg som både bruker Polar-pulsklokke og treningsapp, eller til deg som vil ha flere funksjoner i pulsmåleren din.

FLERE ARTIKLER OM TRENINGSUTSTYR:

Treningsapp eller pulsklokke - hva er best?

Slik bruker du pulsbelte med mobilen

Slik kommer du i gang med treningsapper

Fem treningsapper til Windows Phone 7 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.