TESTER

Test: null

TEST: LG G2

LG G2 er en tvers igjennom imponerende smarttelefon. Bare se den skjermen!

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. okt. 2013 - 15:14

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm, 143 gram
Skjerm: 1920 x 1080 piksler, 5,2 tommer, 423 PPI, LCD IPS
Operativsystem: Android 4.2

Nettverk: GSM, 3G, LTE
Internett: Edge, DC-HSDPA+ 42 Mbps, LTE 100/50 Mbps, Wi-fi 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth: 4.0
Navigasjon:
 AGPS, GLONASS

Minne: 2 GB RAM, 16/32 GB lagringsminne
Minnekort: Nei
Systembrikke: Snapdragon 800 MSM8974
Prosessor: Krait 400, 4 x 2,26 GHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, Slimport (HDMI)
FM-radio: Ja

Kamera: 13 MP, f/2,4, 3,97 mm, OIS, BSI, Autofokus
Frontkamera: 2,1 MP
Videoopptak: 1080p, 30/60 FPS

Batteri: 3000 mAh
Taletid: Inntil 21 timer
Hviletid: Inntil 31 døgn 

Se alle spesifikasjoner

Kort oppsummert

LG G2 er en av de beste Android-telefonene du får kjøpt akkurat nå. Selv om den ikke er fri for svakheter og vi syns taster på baksiden mest av alt er en gimmick, er dette alt i alt et fyrverkeri av en smarttelefon.

Konklusjon

LG er og blir lillebroren til landsmannen Samsung. Mens Samsung opplever stor suksess med sine Galaxy-smarttelefoner, har LG slitt med å fange publikums interesse de siste par årene. Forrige gang vi virkelig sperret øynene opp for en av deres telefoner var da de slapp 3D-telefonen Optimus 3D

Vi vil tro oppmerksomheten de har fått for sin LG G2 smaker godt. Dette er nemlig litt av et produkt, og fortjener absolutt å vurderes som en av årets beste smarttelefoner.

Telefonen har kanskje ikke overdreven spesiell design, da det er lett å forveksle den med en Samsung Galaxy-modell. Men det glemmer du når du skrur den på.

Fantastisk skjerm

Skjermen er nemlig noe av det beste vi noen gang har sett. Den måler 5,2 tommer og strekker seg nesten hele veien ut til sidene av telefonen. Den er skarp og god, og duger til alt du måtte ønske å bruke telefonen til. Det ser veldig bra ut.

Og imponerende nok er ikke G2 stort større enn de viktigste Android-konkurrentene selv om skjermen er større.

Snur du telefonen rundt, ser du at det er taster på bakdekselet. LG gjør et stort poeng ut av dette. Det skal gjøre det enkelere å justere lyd og slikt når man bruker telefonen. Vi har vel ærlig talt ikke opplevd at taster på siden av telefonen har vært problematisk å bruke, så vi er kanskje ikke helt enige i at dette er det beste siden oppskåret brød.

Det fungerer for all del greit, men er kanskje mest en gimmick.

God brukeropplevelse

Vi liker virkelig LGs menysystemer og programvarefunksjoner. Telefonen er enkel og grei å bruke, og byr på en fin brukeropplevelse. Det eneste vi stusser over er at LG ikke har brukt altfor mye tid på å korrekturlese menyene sine.

Det er mange smarte funksjoner her, som mulighet for å bruke telefonen som fjernkontroll til TV-en din, trådløs tilgang til filene på telefonen via nettverket ditt, apper du kan kjøre i egne vinduer, en praktisk notatfunskjon, og mulighet for trådløs tilkobling til TV.

LG G2 er også en svært kraftig sak. Den har en firekjernet 2,26 GHz prosessor, en kraftig grafikkprosessor og mye arbeidsminne. Du kjører glatt det du ønsker av spill på denne.

Spesifikasjonslisten til teleofnen er ellers en real smørbrødliste. Det er lite vi savner her. Du får alle de vanlige funksjonene som du kan vente av en toppmodell, inkludert GPS, Wi-Fi, LTE, NFC og en rekke andre forkortelser. 

SE OGSÅ: Alle spesifikasjonene

Vi kommer likevel ikke helt over at LG har valgt å droppe støtte for minnekort. Den leveres i varianter med 16 og 32 GB minne, og av dette er henholdsvis 10 og 23 GB ledig. Det er en del, men det skal ikke veldig stor innsats til for å fylle dette. For eksempel kan du bruke 200 MB i minuttet om du filmer med høyeste kvalitet. Ikke at akkurat dette er en helt unik svakhet for G2 sin del. Nokia Lumia 1020 har heller ikke minnekortstøtte.

Men vi vil absolutt anbefale deg å gå for 32 GB-utgaven, for 16 GB er for lite minne for en telefon av dette kaliberet.

Utover dette er det ikke mye negativt å henge seg opp i.

God på det grunnleggende

G2 har et batteri med høy kapasitet. Vårt inntrykk er helt klart at det varer dagen igjennom ved vanlig bruk. Om du ikke trykker på telefonen dagen lang kan den gjerne vare et par dager også. Men dette vil selvsagt variere fra bruker til bruker.

Talekvaliteten er god, og telefonen støtter HD Voice. Vi har ikke opplevd noen problemer med dekning her.

Det er veldig god lyd i hodesettutgangen, og det er vel nesten overflødig å nevne at den store skjermen gjør at telefonen egner seg bra til video, spill, surfing og slike ting.

Bra kamera

Et stort høydepunkt er kameraet. Dette knipser i inntil 13 megapikslers oppløsning, og fungerer bra i svak belysning. Dette skyldes blant annet at telefonen har optisk bildestabilisator. Bildene har godt detaljnivå, og selv om den må se seg slått av Nokia Lumia 1020 er den helt der oppe sammen med de aller beste kameratelefonene på Android-plattformen.

Vi klarer imidlertid ikke å bli glade i lydkvaliteten på videoopptakene. Om du aktiverer funksjonen Audio Zoom vil telefonen forsøke å filtrere ut støy, men vi syns resultatet som oftest blir grumsete lyd. Deaktiverer du funksjonen vil filtreringen ikke være like påfallende, men den er der fortsatt. Det høres unaturlig ut. Bildekvaliteten under videoopptak er før øvrig helt grei.

SE OGSÅ: Bilder og video tatt med LG G2

Alternativer

Prisen på telefonen er heller ikke direkte avskrekkende. I skrivende stund får du G2 for rundt 4500 kroner. Men det kan likevel være verdt å ha disse konkurrentene i siktet:

Sony Xperia Z1: Sonys toppmodell er en av årets beste kameratelefoner, men har mindre skjerm og er klart større enn G2. Prisen er 1000 kroner høyere, men så er Z1 til gjengjeld også vanntett og har et mer forseggjort kamera. Dette er en telefon som kan alt og litt til.

LES MER: Test av Sony Xperia Z1

Nokia Lumia 1020: Selve kongen av kameratelefoner. Selv ikke G2 kan måle seg med Nokias flaggskip. Men den har lavere skjermoppløsning, mindre skjerm og er en god del mer klumpete. Koster i skrivende stund bare 500 kroner mer, og er dermed verdt å vurdere om kameraet er det aller viktigste for deg.

LES MER: Test av Nokia Lumia 1020

HTC One: Koster i skrivende stund 4900 kroner og er noe mindre, har deksel i metall og et flott brukergrensesnitt. Kameraet er ikke det beste på markedet, men alle kamerafunksjonen til telefonen veier kraftig opp.

LES MER: Test av HTC One

Nokia Lumia 925: Har åtte megapiksler og optisk bildestabilisator. Med unntak av zoom, har Lumia 925 de samme funksjonene som Lumia 1020. Men bildekvaliteten er et godt stykke unna det Lumia 1020 produserer, og er på de fleste områder svakere enn LG G2 - også kamera. Koster fra 3500 kroner.

LES MER: Test av Nokia Lumia 925  

Samsung Galaxy S4: Koster omtrent det samme som LG G2, og er en av årets beste telefoner. Maskinvaren er litt svakere, og kameraet kan ikke måle seg med G2 sitt. Den har imidlertid alt du trenger på en mobiltelefon i dag, og du slipper taster på baksiden. Var kongen på haugen, men må nok se seg slått av G2.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S4 

Samsung Galaxy S4 Active: Kort sagt samme telefon som Samsung Galaxy S4 med litt svakere kamera. Er til gjengjeld vanntett slik som Sony Xperia Z1.

LES MER: Test av Samsung Galaxy S4 Active

Samsung Galaxy S4 har vært en av de beste telefonene på markedet siden den ble lansert i vår. Men ingen kan regjere evig, og G2 er den nye koreanske kongen i klassen for «vanlige» toppmodeller. Vi elsker skjermen, vi liker kameraet veldig godt, og prisen er overraskende lav med tanke på at dette er full pakke.

De svakhetene telefonen har vil være utslagsgivende for noen, og er verdt å ha bakhodet før du bestemmer deg. Det store bildet som tegner seg er likevel at dette er et av de aller beste kjøpene du kan gjøre akkurat nå dersom du vil ha deg en real toppmodell med Android.

Les hele testen på neste side



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.