TESTER

Test: null

TEST: Dette tastaturet kan du ha i lomma

One2Touch Softpad S1 kobler seg trådløst til telefonen med NFC, og kan brettes sammen etter bruk.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. jan. 2013 - 12:50
Vis mer
Høydepunkter

Svært enkelt å koble til, får lett plass i lomma, norske taster, vannavvisende, relativt billig.

Ulemper

Ikke egne nummertaster, litt uvant tasteplassering

Veldig kort sagt

One2Touch Softpad S1 gjør det ekstremt enkelt å skrive mens du er på farten. Det eneste du trenger er et fast underlag du legger tastatur og mobil på. Når du er ferdig putter du både mobil og tastatur i lomma.

TEST: One2Touch Softpad S1

Har du noen gang følt at trykkskjermtastaturet på telefonen din ikke helt strekker til i situasjoner hvor du skal skrive mye tekst? Da bør du ta en titt på det norskutviklede tastaturet fra One2Touch.

Dette kan nemlig foldes sammen og oppbevares i lomma når du ikke bruker det. Og det krever heller ikke noen paring. Her legger du bare telefonen din på tastaturet og begynner å skrive. Stort enklere kan det knapt gjøres.

LES OGSÅ: TEST: Denne skanneren er mobil

Hemmeligheten bak er NFC, som tastaturet bruker til å kommunisere med telefonen din. NFC er en trådløs standard for kommunikasjon over ultrakorte avstander, på typisk en centimeter eller mindre.

Dette har noen åpenbare fordeler. NFC krever i motsetning til gamle Bluetooth-tastaturer svært lite strøm, og det kreves altså heller ingen paring av telefon og tastatur. Du legger enkelt og greit telefonen på midtpartiet og begynner å skrive.

Tastaturet er lett å ta med seg, og kan brukes sammen med de fleste andre telefoner. Dog har løsningen også sine ulemper. Telefonen kan ikke flyttes. Tastauret fungerer kun med Android-telefoner som har NFC, og krever at du laster ned en app for å fungere.

LES OGSÅ: Dette trenger du å vite om NFC



Tastaturet og salgsforpakningen.

Slik fungerer det

Tastaturet er en "gummilefse" som er ca 33 cm bred. Den kan brettes to steder, og slås sammen til størrelsen av en lommebok på drøyt 2 x 11 cm. Vekten er 138 gram, så det blir omtrent som å ha en ekstra mobil i lomma.

Selve tastaturet er delt på midten, mellom T og Y. Du legger telefonen mellom disse to feltene. Den midterste delen av lefsa har batteriet og NFC-antennen.

Avhengig av hvor stor telefon du har kan den legges i landskaps- eller portrettvisning på tastaturet. Samsung Galaxy S III passer akkurat i landskapsvisning, men vår erfaring er at vi stadig vekk kommer borti telefonen med tommelen, så vi foretrekker langt på vei portrettvisning.

LES OGSÅ: Denne dingsen gir Samsungen din mus og tastatur



Det er norske bokstaver på tastaturet.

Tastene er opphøyde, med såkalt "chicklet"-utforming. De er myke i berøring, noe som gjorde at vi brukte litt tid på å venne oss til hvor hardt vi måtte trykke. Vi måtte også venne oss til at  Æ, Ø og Å er plassert noe annerledes enn på standardtastaturer, ved at Å ligger ved siden av L, og ikke P.

Siden det bare er fire tasterader er det ikke egne nummertaster. I stedet har utviklerne valgt å plassere de numeriske tasteme som sekundærvalg på høyre tastaturdel. Du må altså holde inne en "Fn"-tast når du skal skrive siffer. Tastaturet har piltaster, og en rekke Android-spesifikke taster som hjem, tilbake og søk.

At dette er en strømsnill løsning understrekes ved at tastaturet kjører på to knappecellebatterier, og ikke kan lades via USB. Det er ingen av-og-på-tast, siden tastaturet skrur seg av automatisk når det ikke er tilkoblet.

Når du skal bruke tastaturet er alt du trenger å gjøre å laste ned en driver-app fra Google Play. Når denne er installert og konfigurert vil tasaturet automatisk kobles til når du legger telefonen oppå det. En lenke til appen finner du også på et NFC-merke på salgspakken sammen med tastaturet.



Sammenslått får du lett plass til tastaturet i lomma. Det følger også med et gummibånd du kan feste rundt.

Må berøre

At telefonen må ligge på selve lefsen er en aldri så liten ulempe. Det gjør at du i praksis er nødt til å legge telefonen flatt på et bord. Det fører for vår del til at vi sitter krummet i en noe unaturlig stilling når vi skriver. Så er neppe dette en løsning som skal erstatte en PC heller.

At telefonen i praksis må berøre lefsa til enhver tid, og at denne ikke er stiv, gjør dessuten at det ikke er et tastatur som er praktisk å ha i fanget. Berøringsmomentet utelukker dessuten bruk sammen med nettbrett.

LES OGSÅ: TEST: Trådløs NFC-høyttaler fra Sony

Elegant

I praksis er dette likevel en svært elegant løsning for deg som trenger å skrive mens du er ute på farten, og som ikke ønsker å drasse med deg en bærbar PC.

Det krever naturligvis noe tilvenning før du skriver like fort her som på en PC, men til notater og epostutvekslinger fungerer One2Touch svært bra.

For å illustrere er all teksten i denne testen skrevet på One2Touch-tastaturet, sammen med en Samsung Galaxy S III. (Vi har etterredigert teksten på en PC)

Vi skal til slutt også nevne at One2Touch er vannavvisende (men ikke vanntett).

Konklusjon

One2Touch har vist seg å være en svært praktisk løsning for den som trenger å skrive på farten. Det går mye raskere enn å skrive på et skjermtastatur, og det er en smertefri affære å koble det til telefonen.

At tastaturet kan brettes sammen slik at det får plass i lomma er intet annet enn en genistrek.

Bruken av NFC i stedet for Bluetooth gjør at løsningen helt klart har sine begrensninger, men at det er så enkelt å ta i bruk syns vi i stor grad veier opp for ulempene. Det skader ikke at prisen er langt fra avskrekkende.

Alt i alt er dette et tastaur vi anbefaler på det varmeste.

One2Touch selges i skrivende stund kun i NetComs butikker, og prisen er 500 kroner. Les mer om utviklingen av One2Touch (tu.no).

LES OGSÅ:

Slik tar du i bruk NFC

TEST: JBL PowerUp er en høyttaler med NFC og trådløs lading

TEST: Armbåndet som sladerer om mobilen blir borte 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.