Spesifikasjoner
Type: Trykkskjerm
Størrelse: 101,3 x 59,4 x 12,4 mm, 105 g
Skjerm: 320 x 480 piksler, 3,2 tommer
Operativsystem: Android 2.3 med HTC Sense 2.1
Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 7,2/0,384 Mbps, Wi-fi 802.11b/g/n
Bluetooth: 3.0 med A2DP
GPS: Ja
Minne: 512 MB RAM, 150 MB lagringsminne
Minnekort: Ja, Micro-SD, 2 GB følger med
Prosessor: 600 MHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja, RDS
Kamera: 5 MP, autofokus, geomerking, fotolys
Videoopptak: 640x480
Batteri: 1250 mAh
Tale: maks 5,8 timer 3G, maks 7,1 timer GSM.
Hviletid: maks 23,7 døgn 3G, maks 15 døgn GSM
Pris: Ca 1900 - 2200 kroner (nettbutikk)
Liten og lett, bra byggekvalitet, lav pris, god batteritid, bra talekvalitet
UlemperLitt treg, lite internminne,
Veldig kort sagtHTC Wildfire S er en liten og trivelig Android-telefon som ikke koster skjorta. Den er god å ringe med, har bra batteri og gjør en grei jobb på det meste. En god inngangsportal for nye Android-brukere eller de som bare vil ha en enkel og grei telefon.
Gå rett til:
Hele testen
Ytelsestester
Bilder og video tatt med kameraet
Spesifikasjoner
Konklusjon
HTC er opptatt av å ha en bred produktportefølje, og mens kruttpakker som Sensation befinner seg i den øverst på skalaen, er Wildfire S nederst - både når det gjelder pris og godsaker under skallet.
Og med en prislapp på rett rundt 2000 kroner vil Wildfire S være et flott valg for de som leter etter en rimelig inngangsportal til Android-verdenen.
Wildfire S er liten og lett, samtidig som den er solig bygget og ligger godt i hånden. Her har vi altså lite å utsette på kvalitetsfølelsen.
Den er også enkel å bruke, og har fått HTCs Sense-menysystem.
Sistnevnte er ikke nødvendigvis bare positivt. Det er ikke til å komme utenom at dette er mer tungdrevet enn både konkurrerende menysystemer og de originale Android-menyene. Resultatet er at vi opplever litt lugging her og der når vi bruker Wildfire. Ikke så mye at det bør bli et problem, vel å merke.
LES OGSÅ: Slik bytter du Android-menyer på ett minutt
Liten, men godkjent skjerm
Skjermen er noe liten og lavoppløst, men i denne prisklassen skal vi ikke henge oss for mye opp i dette. Den fungerer fint til det aller meste, selv om du får en langt bedre surfe- og filmopplevelse ved å gå opp i pris.
Telefonen fungerer svært bra på basisfunksjonene.
Lydkvaliteten i samtaler er upåklagelig, og om du er en gjennomsnittsbruker så vil du også oppleve en batteritid på opp mot to dager. For mange som er ute etter en rimelig telefon vil dette være hovedkravene, så her er det bare å kjøre på om du tilhører denne målgruppen.
Begrenset lagringsminne
Et problem som plaget oss under testperioden er at internminnet er begrenset til 150 MB. Siden mange apps og spill fra Android Market ikke lar seg installere direkte på minnekortet opplevde vi rett og slett å gå tom for plass her.
Det kan være greit å ha i bakhodet at et avansert Android-spill kan spise så mye som 15 MB av internminnet ditt. I tillegg vil telefonbok, e-post og mellomlagrene til installerte apps spise av dette.
I praksis er det nok ikke alle som installerer like mange apps som oss, men det kan være greit å ha i bakhodet når du vurderer ny mobil.
Utover dette har vi ikke særlig mye å klage på. Wildfire S er en trivelig telefon som gjør en helt grei jobb på det meste, uten at den imponerer. Men det forventer vi heller ikke for 2000 kroner.
Men at telefonen har så lite internminne som den har trekker ned inntrykket for vår del.
Alternativene til Wildfire S finnes. Om du vil ha en liten og kjekk telefon kan du ta en titt på Sony Ericsson Xperia X10 Mini. Denne koster hele 1000 kroner mindre, så den er ikke bedre enn Wildfire på noen andre områder enn at den er mindre.
Vi anbefaler også ZTE Blade dersom du er ute etter en billig Android-mobil. Den koster rundt 1500 kroner og har en langt skarpere skjerm.
Alt i alt er Wildfire S en god og rimelig Android-mobil for deg som er ute etter en mobil med mange muligheter.