TESTER

Test: null

Test: Audas BTH-033

Audas BTH-033 er et trådløst hodesett med spenstig design og lav pris.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. okt. 2012 - 06:00
Vis mer
Høydepunkter

Ser bra ut, koster ikke all verden og har grei lyd.

Ulemper

Summelyd i bakgrunnen, litt grøtete bass til tider.

Veldig kort sagt

Audas BTH-033 er et rimelig hodesett for deg som vil kvitte deg med kablene uten å se ut som en tulling.

TEST: Audas BTH-033

Hva sier du til et rimelig og stilig trådløst musikkhodesett som kan brukes med mobil, nettbrett eller PC? Auduas BTH-033 er et slikt, og med blank plast og rene linjer ser det riktig så bra ut. Du kan også bruke det til å ta telefonsamtaler.

Vi tar neppe for hardt i om vi påstår at Audas ikke akkurat er en merkevare alle kjenner til. Dette er ganske nytt norsk selskap som spesialiserer seg på trådløse dingser, og da hovedsakelig innen telekom. De har ifølge egne nettsider som mål "å levere kvalitetsprodukter til alle kundesegment til konkurransedyktige priser".

De produserer imidlertid ikke produktene sine selv, og Audas BTH-033 er laget av kinesiske Zhongshan K-Mate General Elec.co., ltd. Ikke at dette er synonymt med dårlig kvalitet. 

LES OGSÅ: Test av Altec Lansing trådløs høyttaler



Hodesettet kan brettes sammen.

Fint å se på

Det første vi tenkte da vi la øynene våre på BTH-033 var at det er ganske pent. Det minner ikke så rent lite om Nokia og Monster sitt Purity HD-hodesett som vi testet for en tid tilbake. De to rektangulære hodesettelementene er bundet sammen av en bred bøyle. Det har røde linjer rundt selve øreklokkene, som også har en plate i det som ser ut til å være børstet metall. 

Vi sitter ikke med noe inntrykk av at hodesettet er spesielt robust eller spesielt skrøpelig. Det er neppe noen god idé å miste det i asfalten. Samtidig er bøylen svært tøyelig, så det skal trolig litt til for å ødelegge det.

Siden dette er et trådløst hodesett har det en del knapper. Alle sitter på høyre øreklokke. Disse inkluderer lydstyrke, play/pause, og forrige og neste spor. Du finner også en multifunksjonstast her, som brukes til å skru av og på hodesettet, sette det i paringsmodus og å besvare samtaler.

Det er også en Micro-USB-kontakt her, slik at du enkelt lader hodesettet med en PC eller mobilladeren din. Det er også mulig å koble til en lydkabel om du vil bruke hodesettet med noe som ikke har Bluetooth.

Multipunkt

Hodesettet støtter tilkobling av to enheter samtidig. Dette betyr at du for eksempel kan bruke hodesettet til å høre på musikk fra PC-en samtidig som du kan besvare samtaler på mobilen.

Det er verdt å merke seg at hodesettet ikke lar deg koble til to enheter som spiller musikk samtidig. Dersom du kobler til en ny enhet som spiller lyd vil den første kobles av. Dette kan du løse ved å deaktivere medialyd over Bluetooth på telefonen.



Musikkontroller på høyre øreklokke.

Enkelt å bruke

Utover dette er BTH-033 enkelt og greit i bruk. Du starter paringsmodus ved å skru av hodesettet og deretter holde multifunksjonstasten nede. Du trenger ikke å taste inn noen paringsnøkkel.

Så snart du starter en musikkavspiller, som Spotify eller telefonens innebygde musikkspiller, kan du styre musikken ved hjelp av tastene på hodesettet.

Grei lyd

Øreklokkene er som nevn rektangulære, med tynne puter som ligger rundt høyttalerelementene. De presser ikke for hard på ørene etter vår smak, noe som gjør at vi fint klarer å bruke den over lengre perioder. Men siden de ikke omfavner hele øret kan de være litt slitsomme å ha på etter noen timer.

Lyden er selvsagt det viktigste, og vi er slett ikke misfornøyde med det BTH-033 leverer. Dette hodesettet kan spille plagsomt høyt. Det byr på mye bass, men vi syns at bassen kan bli litt dårlig definert til tider. Ikke katastrofalt på noen som helst måte, i alle fall ikke med tanke på prisen.

Vi skal påpeke at det er svak summelyd i bakgrunnen når du ikke spiller musikk. Vi opplever det som et aldri så lite irritasjonsmoment når vi hører musikk på lav lydstyrke, spesielt i rolige partier. Denne lyden er ikke tilstede om vi bruker hodesettet med lydledning.

Men alt i alt vil vi si at BTH-033 leverer grei lyd, om enn ikke like bra som på dyrere hodesett.

Batteritid

Vi har et solid inntrykk av batteritiden til dette hodesettet. Produsenten oppgir en spilletid på inntil 14 timer. Vi opplever i praksis at vi må lade hodesettet annenhver til tredjehver dag om vi bruker det mye, men så lenge vi sitter på kontoret lader vi like gjerne mens vi bruker det.

Batteriet har for øvrig en kapasitet på 430 mAh.

LES OGSÅ: Test av batteripinnen som redder dagen for deg og mobilen

Håndfri

Hodesettet fungerer ellers som håndfri, og vi har ikke så mye å utsette på lydkvaliteten her. I vår ende hører vi den vi snakker med helt fint. Motparten vil imidlertid fint kunne høre at du snakker i håndfri, slik det som oftest er med Bluetooth-håndfrier.

LES OGSÅ: Test av bilhåndfrien Supertooth HD-W

Konklusjon

Alt i alt er Audas BTH-033 et ganske godt kjøp dersom du er ute etter et rimelig Bluetooth-musikkhodesett. Det går for 800 kroner, og har pen design og ganske god lyd. 

Det fungerer fint som håndfri, og batterilevetiden er god. Det som i hovedsak trekker ned er at det er en svak summelyd i bakgrunnen, og at lyden kanskje kunne vært hakket bedre.

Uansett er helhetsinntrykket at dette er et godt produkt som vil være verdt pengene for de av oss som ikke er så voldsomt audiofile.

LES OGSÅ:

Kabelen som gir mobilen din mus og tastatur

Test av Bluetooth-pulsbeltet Polar H7

Test av Nokias trådløse Play 360-høyttaler

Test av hodetelefoner i øvre prisklasse (tu.no)  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.