TESTER

Test: null

TEST: 7800 mAh i lomma

PNY PowerPack 7800 er en reservetank for mobilbatteriet ditt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. sep. 2013 - 20:07
Vis mer
Kort oppsummert

PNY PowerPack 7800 lar deg lade telefonen din et par ganger mens du er på farten, og har et hendig display som viser hvor mye strøm som er igjen. Prisen er heller ikke verst.

TEST: PNY PowerPack 7800

Du har helt sikkert opplevd at batteriet på mobilen ble flatt under en viktig samtale, eller den lange og kjedelige bussturen hjem. Så hvorfor ikke sikre seg med en ekstra batteripakke? Har du en slik i sekken kan du smette en USB-kabel til telefonen og fortsette med livet ditt.

Vi har testet noen slike tidligere, blant annet Avantrees med 6000 mAh og Samsungs med 9000 mAh. Denne gangen har turen kommet til PNY PowerPack 7800.

Som navnet mer enn antyder har den et batteri med en kapasitet på 7800 mAh. Det sørger, i motsetning til lavkapasitetsløsninger som Nokias batteripinne, for at du kan lade telefonen helt opp igjen.

Det er to ladertilkoblinger: En for dingser som klarer seg med en ladestrøm på inntil 1 A, og en på 2,1 A for strømkrevende dingser som nettbrett.

Med i esken får du en USB-kabel, og bruksanvisningen. Og det er faktisk det. Vi hadde kanskje ikke blitt sure om det også fulgte med en USB-alder, men du har antakelig minst én fra før av.Dette displayet viser hvor mye kapasitet som er igjen.

Batteriindikator

Selve batteripakken har metalldeksel, og ser overraskende bra ut til et batteri å være. Den har dessuten et lite numerisk LCD-display som viser hvor mange prosent kapasitet som er igjen på batteriet. 

Skjermen er alltid på når batteripakken er i bruk, så det er lett å se om du kanskje burde lade den igjen. Det er vel så enkelt å undersøke gjenstående kapasitet, siden du bare trenger å trykke på knappen for å sjekke. Hendig, syns vi.Den er kanskje ikke liten, men du kan fint ha den med deg i en veske.

I bruk

På esken står det at batteriet kan lade mobilen din tre ganger. Det er selvsagt en sannhet med relativt kraftige modifikasjoner, og bak påstanden er det en stjerne vi finner igjen på baksiden av esken. Der står det at dette varierer fra enhet til enhet.

Uansett: 7800 mAh er en respektabel kapasitet. Her er det masse ekstra energi til de situasjonene hvor du er i en knipe.

Før vi går videre skal vi rydde opp i en vanlig misforståelse: Den oppgitte kapasiteten sier ikke så mye om hvor mange ganger du kan lade telefonen din før batteripakken går tom.

Dersom du for eksempel har en telefon med et batteri på 2000 mAh, er det kanskje naturlig å tro at du da kan lade den fire ganger. Men husk på at en del energi går tapt underveis. Hvor stor ladestrøm telefonen trekker vil for eksempel være en medvirkende faktor. 

Med en fullt oppladet PNY PowerPack 7800 fikk vi ladet en Samsung Galaxy S3 (2100 mAh) helt opp, og en Samsung Galaxy S4 (2600 mAh) til 93 prosent kapasitet. Vi fikk altså rent praktisk ladet 4700 mAh på en full ladning.

Vi fikk videre ladet en iPad 3 (11560 mAh) til 32 prosent kapasitet før batteripakken sa takk for seg.

For ordens skyld ble alle ladingene gjennomført fra flatt batteri, med enhetene skrudd av.

Vi er for øvrig godt fornøyde med ladehastigheten. Inntrykket vi sitter med er at det tar omtrent like lang tid som med en vanlig lader.

Å lade PowerPack-en opp igjen er en litt mer tidkrevende affære. Uten at vi skal påstå at vi har talt timene registerer vi i alle fall at det tar hele natta.Du kan lade to dingser samtidig.

Smart løsning

Siden det er to USB-tilkoblinger, kan du lade to telefoner samtidig. Eller strengt tatt alt som lades via USB. Vi liker også den nevnte skjermen, som gir oss en god indikasjon på hvor mye kapasitet som gjenstår.

Vi liker også utformingen. Du smetter den lett ned i en PC-veske eller en håndveske. Så skal det sies at den er som en liten murstein, og ifølge vår vekt veier 215 gram. Men det tipper vi er et greit kompromiss for alle som er ute etter en batteripakke med høy kapasitet.

Det vi liker aller best er imidlertid prisen. Vi har funnet den for så lite som 400 kroner på Prisjakt.no, så den er det ikke noe å si på. Det er for eksempel mindre enn Avantrees 6000 mAh-pakke, som går for 500 kroner.

Det vi skal klage på er at skjermen nekter å skru seg av når kapasiteten er lav. Da blinker den for å fortelle deg at batteripakken gjerne vil lades.Her får du strømmen du trenger.

Konklusjon

PNY PowerPack er enkelt og greit en veldig kjekk batteripakke å ha med seg. Den er enkel å bruke, er pent utformet, og lader en smarttelefon med batteri i 2300 mAh-området et par ganger. At du i tillegg kan lade nettbrett er et pluss.

Prisen er det heller ingenting å si på. Denne kan vi altså anbefale.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.