MOBIL

Test: null

Sony vil gjøre enhver mobil til et kamera

Skal lansere et kamera du hekter på mobilen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. aug. 2013 - 10:59

Det er foreløpig på ryktestadiet, men later til å være reelt. Sonys nyeste påfunn ser ut til å bli "Lens camera". Dette er enkelt sagt et kamera du hekter på mobilen din.

Skjermen på telefonen skal brukes som kamerasøker, og de kommuniserer trådløst.

En tåpelig idé? Kanskje ikke. Dette er i bunn og grunn et kamera med mye bedre optikk enn du har på mobilen. Det prosesserer bildene selv, og lagrer dem på kortet. Sånn sett får du altså et fullverdig kamera i et lite og lommevennlig format.

LES OGSÅ: Slik får du digitalkamera og mobil til å snakke sammenKamerakonseptet skal komme i to varianter.

18 og 20 megapiksler

Kameraet som er avbildet sammen med Sony Xperia Z heter ifølge Sonyalpharumors.com DSC-QX10. Det har angivelig en sensor på 1/2,3 tommer (6,16 mm x 4,62 mm) med 18 megapikslers oppløsning. Det skal ha 10 ganger optisk zoom, med en blender på f/3,3 til 5,9.

I tillegg skal det lanseres en variant som har bedre spesifikasjoner, kalt DSC-QX100. Det sies at sensoren er en tomme stor (12,8 mm x 9,6 mm), har 20,2 megapikslers oppløsning og en blender på f/1,8.

Så vidt vi kan se på bildet er det både en NFC-logo og et Wi-Fi-symbol på kameraet, noe som antyder at du i alle fall kan koble den til ved å berøre baksiden på telefonen. Det ser også ut til at kameraet har optisk bildestabilisator.

Skal fungere på Android og iPhone

Kameraet skal ifølge ryktene fungerer på både Android- og iOS-produkter. De sikter seg dermed trolig inn på et større marked enn deres egne Xperia-modeller.

LES OGSÅ: Slik overfører du bilder fra mobil til PC helt automatisk

En kan sannelig spørre seg hvem som er i målgruppen for en klump man skal feste på mobilen. Men det eksisterer et marked for ekstra linser som kan festes foran telefonens kamera, for eksempel Olloclip. Om man likevel må bære med seg ekstrautstyr er det kanskje ikke store forskjellen å bære med seg et slikt Sony-kamera i stedet.

En slik løsning kan kanskje også være mer attraktiv enn mobiltelefoner med stor sensor og optisk zoom innebygget, slik som Samsung Galaxy S4 Zoom.

Det er ikke kjent når Sony skal lansere sitt nye kamerakonsept, men vi tør tippe at vi får se det under IFA-messen i begynnelsen av september.

Kilde: Sonyalpharumors.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.