MOBIL

Test: null

Samsung lanserer spillkontroll til mobil

Samsung-eiere kan snart gjøre mobilen om til en spillkonsoll.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. des. 2013 - 10:17

Mobilspill er populært, og i et forsøk på å fylle pengebingen ytterligere har Samsung nå lansert en egen spillkontroll til smarttelefonene sine. Tanken er at du skal kunne gjøre mobilen om til en aldri så liten spillkonsoll.

Noen stor nyhet i seg selv er dette selvsagt ikke, for det finnes allerede flere slike produkter til Android-telefoner. Eier du en nyere Sony-telefon og en PlayStation 3 kan du dessuten koble PlayStation-kontrollen til mobilen ganske enkelt.

LES OGSÅ: Slik blir mobilen en Commodore 64

Det gjør selvsagt ikke Samsungs kontroll mindre interessant. Smartphone GamePad, som den heter, skal gjøre om mobilen din til en håndholdt spillkonsoll. Du kobler den til telefonen ved å berøre NFC-merket på kontrollen, så kobler den opp via Bluetooth. Skulle du ønske å spille på TV-en kan du koble mobilen til TV-en via HDMI eller trådløs skjermspeiling

LES OGSÅ: Denne kabelen lar deg koble mus og tastatur til Samsung-mobilen

 Kontrolleren har alle de vanligste knappene.

Kommer med egen spillapp

En egen «Play»-knapp starter en egen spillapp kalt «Mobile Console». Denne lar deg bla gjennom spillene dine, og du kan kjøpe nye via appen. Det er støtte for en del spill, som Need for Speed, Asphalt8, Mordern Combat 4, og andre. Til sammen 35 spill skal være tilgjengelig med støtte for Smartphone GamePad, og flere skal legges til i biblioteket.

LES OGSÅ: Nå kommer GTA: San Andreas til mobiler

Kontrollen fungerer med alle Android-telefoner med Android 4.1 eller nyere. Den er imidlertid laget spesielt for Samsung-enheter med Android 4.3, for spillappen vil kun fungere på disse.

Kontrollen har en fireveis retningstast, to analoge spaker, fire taster på høyre side og to foran. Det er et 160 mAh batteri innebygget. 

Flere nettbutikker lister kontrollen som på vei inn til lager, og det ser ut til at den kommer i salg i romjulen eller rett over nyttår. Prisen ser ut til å ligge på i underkant av 500 kroner.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.