T2

Test: ORBITSOUND M10

Liten lydplanke med stort lydbilde

TEST: Orbitsound M10

Orbitsound M10.
Orbitsound M10. Bilde: Watt
Håvard Holmedal
28. mars 2014 - 20:07
Vis mer

Surroundlyden fra et stort hjemmekinoanlegg kan ikke pakkes inn i en enkel høyttaler til å plassere under TV-en, men man kan selvsagt forsøke.

Noen kommer ganske nær, mens noen egentlig ikke gjør noe forsøk i det hele tatt, og kun presenterer lyden fra TV-en i et litt større format.

Orbitsound har forsøkt å løse dette på sin helt egne måte og kaller systemet sitt for SST. Spatial Sound Technology.

Gjør det på sin egen måte

SST benytter et par ekstra elementer som har som oppgave å reflektere lyd mot vegger og tak. På den måten skaper de et større og mer imponerende lydbilde som langt overgår det man vanligvis opplever fra denne størrelsen høyttalere.

Noen hundre prosent erstatning for et flerkanals hjemmekinosystem er det dog ikke.

De to spatiale driverne kommer i tillegg til de allerede fire eksisterende elementer som har som oppgave å gjengi lyd på beste mulige måter direkte til deg, og dem som sitter i sofaen ved siden av deg.

Målet er at det ikke bare er du som skal oppleve dette, men også resten av familien.

For å fylle rommet med lyd har settet ikke mindre enn 280 watt total effekt.

Og det finnes innganger for HDMI, optisk og en 3,5mm minijack. Det burde sikre tilkobling for alle tenkelige TV-kilder.

Hvis du også vil bruke den som et rent lydsystem kan musikk overføres til enheten via bluetooth og det gir muligheter for å streame musikk fra de aller fleste enheter.

TEST: Yamaha YSP-4300: Den beste lydprojektoren vi har testet

Lyden

Jeg synes denne pakken er interessant når man ser på teknikken for å skape et virtuelt surroundfelt. Den teknikken har de fått til ganske godt.

Vi har forsøkt noen lydplanker som har diverse faseforskyvningsteknikker, og når disse er gjort på en god måte gir de mye bra underholdning foran TV-en.

Orbitsound er ikke optimalt detaljert og oppløst, men har en klang som gjør den lett å like og som lager en klangbalanse som gir stemmer bra tilstedeværelse, en liten dose varme og høy troverdighet.

Effektene har godt fokus, og den kan også skremme lytteren med bra dynamikk og heftige smell.

Det er selvsagt ikke bare på film man skal bruke en slik. Er den først kjøpt inn kan den like godt stå på hele tiden. Helt sikkert til glede for hele familien.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

TEST: Philips HTL9100/12: Supersmart lydplanke med ekte surround

Subwoofer gjør den store forskjellen

Vår erfaring med lydplanker gjør at vi knapt anbefaler enheter uten en dedikert ekstra bassenhet, eller de som har såpass størrelse at de har skikkelig basser innebygget.

Bassen er selve fundamentet i kino-opplevelsen, og også her gjør den underverker med opplevelsen. Det smeller, det dundrer, du kan kjenne det rumler i bakken når tyngre maskiner flyter seg over landskapet, og fjern torden høres virkelig ut som den gjør det en lummer sommerdag.

Bassen er ikke optimalt stram, er litt monoton og mangler litt detaljer. Likevel kunne vi absolutt ikke tenke oss å være uten.

Man skulle kanskje tro at en slik litt uvøren subwoofer ikke ville være særlig stor stas på musikk, men her er det også lett å se bort fra enkelte skavanker og heller glede seg over totalopplevelsen.

Lydbildets størrelse er det i hvert fall ikke noe å si på uansett kilde.

Konklusjon

Denne pakken er ganske hyggelig priset, gir deg en fin kino-opplevelse, er ganske kompakt og lett å plassere, og så ser den også ganske fin ut.

Som ren lydplanke har den sine konkurrenter, men synes du også at bluetooth er helt nødvendig utstyr kan den være et absolutt brukbart kjøp.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Yamaha RX-S600D: Skreddersydd for den kompakte hjemmekinoen

TEST: Denon X500/Argon Junior 40: Knallgod hjemmekinopakke til under 4000 kroner

TEST: Sonus Faber Venere 3.0: En ekstraordinær lydopplevelse for pengene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.