APPS

Test: null

Gjør mobilen din automatisk

ANDROID-APP: Få telefonen til å jobbe for deg.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. okt. 2013 - 15:08
Vis mer

En sak vi liker med Sonys telefoner er at de kommer med programvare for automatisering av oppgaver. Det vil si at telefonen kan gjøre forskjellige oppgaver når ett eller flere kriterier er oppfylt. For eksempel kan Wimp åpnes automatisk når du plugger i hodesett.

Du trenger selvsagt ikke kjøpe en telefon fra Sony eller andre produsenter som forhåndslaster slik programvare for å få slik funksjonalitet. Så lenge du har en Android-telefon finnes det mange apper som kan gjøre slikt for deg.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Det finnes svært avanserte løsninger, som Tasker. Denne har en relativt svak læringskurve. Derfor syns vi AutomateIt er en super app for å få telefonen til å gjøre det meste på egen hånd. Denne appen gjør det lett å komme i gang med automatisering, og er så enkel at selv far får det til.

LES OGSÅ: Bruk BitTorrent til skylagringAppen kan få telefonen din til å gjøre saker og ting når du er bestemte steder.

Slik fungerer det

Automatisering er altså at en gitt tilstand utløser en handling. Dette kan være at telefonen aktiverer lydløs modus når du kommer på skolen. Den kan automatisk aktivere lyden når en gitt person ringer. Eller du kan sette telefonen til å automatisk skru av Wi-Fi når den merker at du er i bevegelse. Mulighetene er mange.

Disse handlingene kalles regler, og du kan selv lage egne regler. Dette er i sin enkleste form tre steg hvor du først velger «trigger», altså hva som skal utløse handlingen, «Action», altså hva som skal skje, og til slutt hva regelen skal hete.

Det er også mulig å sette opp regler som aktiveres når flere kriterier er møtt. Et eksempel kan være at telefonen alltid skal settes til lydløs når du er hjemme og klokken har passert 11 på kvelden.

LES OGSÅ: Var det tungt å stå opp i dag?

Regelbutikk

Det vi liker her er at appen også kommer med en egen «Rules Market». Altså en butikk for regler. Her kan du søke gjennom regler andre har laget, se hvilke som har flest positive omtaler, hvilke som er populøre og de nyeste som er lagt til.

Dette er en grei måte å få inspirasjon på. For du kan nemlig ikke laste ned regler i vilden sky. Du må nemlig kjøpe «poeng» dersom du vil kjøpe regler. Det gjelder uansett om du bruker gratisversjonen eller den betalte versjonen.

Du får med noen slike poeng når du installerer appen, og kan kjøpe flere poeng for noen kroner.Du kan også bruke værmeldingen som utløsende faktor.

Fullversjon for alle funksjoner

Du er nødt til å kjøpe fullversjonen for 12,61 kroner om du vil ha tilgang til alle funksjonene. Da kan du lage regler som først utløses når flere kriterier er oppfylt, regler som aktiveres om en av flere kriterer er oppfylt, regler som utløses på datoer, regler som gjentas i gitt intervall, og regler som bruker sensorene i telefonen som kriterie.

Alt i alt en veldig fin app, syns vi. Den gjør det mulig å utføre en rekke oppgaver automatisk, og det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre. Vi setter spesielt pris på at det er enkelt å komme i gang.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

AutomateIt finner du i Google Play.

LES OGSÅ:

Slik låser du opp telefonen med NFC

Slik skrur du av passordet når du er hjemme

Disse appene bør alle studenter kjenne til

Appen som gjør det enkelt å ta med apper videre

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.