MOBIL

Test: null

En ekstra tast til mobilen din

Dette er noe av det smarteste vi har sett på lenge.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. aug. 2013 - 10:30

Her i redaksjonen klager vi stadig vår nød når vi tester mobiltelefoner uten kameratast. Det er tross alt mye enklere å starte kameraet og ta bilder ved å trykke på en tast i stedet for å måtte låse opp telefonen og fikle med skjermen.

LES OGSÅ: En kameratast til iPhone

Nå har et par New York-baserte utviklere hørt våre bønner. De har utviklet en ekstra tast som kan monteres på alle Android-telefoner, og den kan gjøre enormt mye mer enn bare å starte kameraet.

Pressy, som den heter, monteres i telefonens minijack-utgang. Når den er montert kan den tilhørende appen programmeres til å utføre en rekke forskjellige operasjoner. Den kjenner igjen lange trykk, korte trykk og flere trykk etter hverandre.

Om du trykker ett langt trykk, kan den for eksempel starte kameraet. To korte trykk kan få telefonen til å ringe hjem. To korte og et langt trykk kan sjekke deg inn på Facebook. Poenget er at du selv bestemmer hvilke trykkmønstre som gjør hva, så i prinsippet kan du gjøre hva som helst med denne tasten.

Genialt, ikke sant?Pressy kommer i flere farger.

Liten

Selve dingsen stikker 0,7 millimeter ut av telefonen din. Ikke stort er enn de andre tastene, med andre ord.

Skulle du ha behov for å bruke hodesettutgangen til å høre på musikk, kan Pressy oppbevares i et eget lite etui du fester til nøkkelringen din. Men skal du bruke denne dingsen er det kanskje like greit å gå for et godt trådløst hodesett først som sist.

Pressy fungerer i prinsippet på alle Android-telefoner med Android 2.3 eller nyere.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

LES OGSÅ: Denne dørlåsen lar deg bruke mobilen som nøkkel

Kickstarter

Dette er for øvrig et Kickstarter-prosjekt. Det vil si at utviklerene forsøker å finansiere produksjonen ved hjelp av folkefinansiering (eller crowdsourcing som det heter på fint). "Prøver" er for øvrig en underdrivelse. De satte som mål å skaffe 40 000 dollar på 47 dager, men har allerede etter to dager sikret seg nesten 114 000 dollar og mer enn 5100 støttere.

Om du vil ha en Pressy, må du også være med og finansiere prosjektet. Det koster deg 17 dollar, pluss 5 dollar i frakt. Eller 140 kroner ferdig levert.

Du kan lese mer om hvordan du kan bestille på Kickstarter.com

LES OGSÅ: Supertelefonen du aldri får kjøptAppen kan styre en rekke funksjoner på telefonen din.

Kilde: Kickstarter.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.