MOBIL

Test: null

Denne mobilen kan lade andre mobiler

Huawei Ascend Mate 2 deler gjerne på energien.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. jan. 2014 - 02:26

Det var kanskje ikke helt dette vi ventet oss da vi hørte at Huawei skulle lansere en oppfølger til Ascend Mate under CES-messen i Las Vegas. Men Huaweis ingeniører la hodene i bløt da de skulle lage Ascend Mate 2. Batteriet kan nemlig brukes til å lade andre telefoner og dingser.

Om du trenger strøm til hodesettet ditt eller nummer to-mobilen finner du bare frem en USB-kabel og lader. Vi kan ikke unngå å lure på hva som skjer om du kobler to Mate 2 til hverandre, men det får bli et spørsmål til en annen gang.

Større og raskere

I kjent kinesisk stil er budskapet «større, bedre og raskere». Den har fått en 6,1 tommers skjerm som dekker 79 prosent av fremsiden, raskere LTE-hastighet (eller internetthastighet om du vil) og større batteri.

Så skal det sies at skjermen bare har 1280 x 720 pikslers oppløsning, som fordelt utover 6,1 tommer betyr at pikseltettheten er 240 PPI. Ikke voldsomt imponerende i en verden av store telefoner med 1920 x 1080 pikslers skjermer, men kombinert med et batteri på 4050 mAh vil vi tro det gjør utslag i batteritid. 

Huawei hevder at du skal kunne tyne en halv dag, altså 12 timer, surfing ut av en lading. Den skal også kunne spille musikk i 100 timer, eller spille av seks filmer uten at vi er helt sikre på hvor lange filmer Huawei har i regnestykket sitt.

Super-selfies

De har heller ikke fornektet seg når det kommer til kamera. På fremsiden finner du et med fem megapikslers oppløsning, som er usedvanlig høyoppløst. Større selfies med andre ord. Kameraet på baksiden knipser i inntil 13 megapikslers oppløsning.

Mate 2 leveres i to varianter: En med Qualcomm Snapdragon 400-systembrikke  som har en firekjernet 1,6 GHz Cortex -A7-prosessor, og en med deres egne HiSilicon-brikke med Cortex-A9-prosessor. Begge varianter har 2 GB arbeidsminne, 16 GB lagringsminne, og støtte for minnekort. 

Om du fryser lett på fingrene er det greit å få med seg at du kan bruke skjermen med hansker på. Ascend Mate 2 kjører Android 4.3, og har Huaweis egne menysystem på toppen.

De tre viktige spørsmålene «hvor, når og hvor mye?» er foreløpig mysterier, men vi etterlyst informasjonen fra kineserne og oppdaterer når vi får et svar.

Kilder: Pressemelding, Engadget.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.