ELBIL

Tesla overrasker med overskudd

Hadde et overskudd på 104 millioner dollar i andre kvartal.

Onsdagens resultatfremleggelse viser et overskudd på 104 millioner dollar i andre kvartal for Tesla.
Onsdagens resultatfremleggelse viser et overskudd på 104 millioner dollar i andre kvartal for Tesla. Foto: Mathias Klingenberg
23. juli 2020 - 06:59

Elon Musks elbilprodusent Tesla har lagt fram et overraskende positivt overskudd for andre kvartal, til tross for koronakrisens herjinger.

Resultatet rydder veien for at Tesla kan søke om å få bli med på den prestisjefylte S&P 500-indeksen på Wall Street. Et krav for å bli listeført der, er at man må ha fire resultater med overskudd på rad, noe Tesla nå har oppnådd.

– Jeg har aldri vært mer optimistisk eller oppglødd rundt Teslas framtid, sa Musk i en telefonkonferanse med analytikere og investorer.

Overskudd

Onsdagens resultatfremleggelse viser et overskudd på 104 millioner dollar i andre kvartal, sammenlignet med et underskudd på 408 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Omsetningen falt 5 prosent til 6 milliarder dollar.

Musk kunngjorde også onsdag at selskapets mål om å levere 500.000 biler i år fortsatt er målet, og at Tesla skal bygge en ny fabrikk nær Austin i Texas der flere bilmodeller, blant dem den kommende Cybertruck, skal bygges.

Kunngjøringen hylles av Texas' guvernør Greg Abbott, som mener at fabrikken vil tilføre delstaten minst 5.000 nye jobber.

En ukrainsk soldat fjerner grener fra en stridsvogn i Tsjasiv Jar i Donetsk-regionen. EUs utenrikssjef Josep Borrell ber republikanerne i Kongressen om å gi mer militær støtte til Ukraina, og sier at krigen kan bli avgjort i løpet av våren og sommeren.
Les også

EUs utenrikssjef: Ny Ukraina-støtte kan ikke vente – krigen kan bli avgjort i sommer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.