KARRIERE

Tenner ikke på tenner

Harald Botnevik (56), daglig leder og styreleder i Yahoo Technology Norway, kunne ha bommet med yrkesvalget. Han valgte nesten et yrke han absolutt ikke kunne ha tenkt seg i dag.
Harald Botnevik (56), daglig leder og styreleder i Yahoo Technology Norway, kunne ha bommet med yrkesvalget. Han valgte nesten et yrke han absolutt ikke kunne ha tenkt seg i dag. Bilde: Espen Zachariassen

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Etter artium i 1971 var alternativene for meg enten datastudier ved NTH i Trondheim eller tannlegestudier i Bergen. Det ble NTH. En brennende interesse for teknologi, et ønske om å bli veldig god på noe og dermed legge et solid grunnlag for framtidig arbeid ble avgjørende.

I dag kunne jeg tenke meg å være psykolog. Jeg slutter aldri å undre meg over hvor ulike vi mennesker er, hvor mye bedre vi kan bli til å samarbeide og samhandle og hvor dårlige vi er til å realisere potensialet i dette.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Er du engasjert i jobben din, er de fleste yrker spennende forutsatt at evner, kunnskaper og ambisjoner stemmer med muligheter og krav. Jeg kunne ikke tenke meg å være tannlege i dag heller. Dette yrket byr på helt andre muligheter og utfordringer enn det jeg er interessert i.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Som ung forsker på Sintef var det en enorm inspirasjon å få delta i det som den gang var verdens største datakonferanse, IFIP 80, som gikk av stabelen i Japan og Australia. Å få være leder for en gruppe på 40 engasjerte datafolk i Yahoo! i Trondheim er også minneverdig.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Engasjement er en viktig drivkraft. Dette gjelder både i utdanning og arbeidsliv. Jeg tror at ledere har et potensial til å skape et bedre arbeidsliv ved å bry oss mer også om våre ansatte, ha mot til å ta grep for å endre der vi ser behov og skape økt engasjement ved å ville noe. Dette er viktig både i privat og offentlig sektor.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.