KRAFT

– Tenk utenfor firkanten!

Olje- og energiminister Terje Riis Johansen besøkte torsdag NTNU, hvor han blant annet fikk ta plass i denne. Nå vil han opprette en egen tenketank i forbindelse med FME-sentrene.
Olje- og energiminister Terje Riis Johansen besøkte torsdag NTNU, hvor han blant annet fikk ta plass i denne. Nå vil han opprette en egen tenketank i forbindelse med FME-sentrene. Bilde: Thor Nielsen

TRONDHEIM: Seks av åtte nyopprettede sentre for miljøvennlig energi er lagt til NTNU/Sintef, og og en fornøyd minister hadde torsdag en heldag blant energikolleger på Gløshaugen.

Populær

Riis-Johansen satte tydelig pris på å møte et nesten fullsatt auditorium med studenter, og han hadde en klar melding til de unge.

– Engasjer dere – vi trenger dere. Hvis det skal være levelig på jorda når dere fyller 70, må vi finne nye løsninger når det gjelder produksjon og bruk av energi, sa han.

Ministeren refererte til en fersk rapport fra Det internasjonale energibyrået IEA som mener at gjennomsnittstemperaturen på vår klode kan stige med seks grader.

Tenketank

– Målet må være at vi holder oss innenfor en økning på to grader, sa ministeren.

– Dere befinner dere i det fremste kompetansemiljøet på dette feltet, og dere må hjelpe oss å tenke de utenkte tankene, var oppfordringen fra Riis-Johansen.

Ministeren vil opprette en tenketank knyttet til sentrene, og der skal to studenter/stipendiater fra hvert av sentrene inviteres med.

Studentene vil bli invitert til Olje- og energidepartementet for å holde en presentasjon for statsråden sensommeren 2009.

Les også: Bygger landslag i forskning

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.