Tekna ønsker å motvirke kompetanseforvitring i samferdselssektoren

Tekna ser med bekymring på at kuttene i samferdselsbudsjettene er så store at det går sterkt ut over fagkompetansen i bransjen. Det gir manglende kontinuitet samtidig som omorganiseringene innen samferdsel pulveriserer små spesialistfagmiljøer slik at de forsvinner.

¨Det var Liv Nordbye som fremmet forslaget på Teknas representantskapsmøte på vegne av NVTF og Teknas Oslo-avdeling.
¨Det var Liv Nordbye som fremmet forslaget på Teknas representantskapsmøte på vegne av NVTF og Teknas Oslo-avdeling. Foto: Privat
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. juni 2023 - 14:49

Det sier Tekna i en uttalelse fra Teknas representantskapsmøte som ble arrangert 9.-11. juni i Tromsø. 210 delegater var på plass av Teknas på fagforeningens øverste organ, som arrangeres annethvert år. 

I utatelsen vises det til at dagens energipolitiske og økonomiske samfunnsbilde gjør samtidig en revidering av Nasjonal Transportplan mer krevende enn på lenge.

– Vi ser at den pågående strategiplan-prosessen har store politiske dilemmaer med målkonflikter i seg. Tekna mener at det derfor vil være svært viktig å skille fag og politikk på en ryddig måte, heter det.

Tekna støtter Samferdselsdepartementets videreføring av NTP-modellen og mener det er viktig å sikre den kontinuiteten som Nasjonal Transportplan-regimet representerer.
 
– Vi er opptatt av at det faglige grunnlaget er metodisk ryddig og har sterk integritet, med et tydelig skille mellom faglig grunnlag og politiske meninger og særinteresser. 
Tekna vil sikre faglig kompetanse på alle nivåer som kreves for å forstå viktigheten av, bestille og gi svar på de utredningene som er fundamentet for videre arbeid, slik at de er tilrettelagt for en god og åpen politisk debatt, sier Tekna i utttalelsen.
 
Forslagsstiller var Liv Nordbye fra Teknas Oslo-avdeling. Hun leder også Norsk Veg- og Trafikkfaglig Forening (NVTF), på vegne av Tekna-medlemmer i NVTF.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.