Tar ikke stilling til Lofoten-kompromiss

Tar ikke stilling til Lofoten-kompromiss
Helge Lund vil ikke kommentere om Statoil vil si seg fornøyd med et Lofoten-kompromiss. Bilde: Jörgen Skjelsbæk

LONDON: Helge Lund har tidligere sagt at han vil bruke sin demokratiske rett til å hevde Statoils interesser i områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Nå vil ikke Statoil-direktøren kommentere debatten.

Les også: Lofoten og Vesterålen må åpnes for oljeaktivitet

Vil ikke spekulere

–Vi har i utgangspunktet vært opptatt av å formidle hvor viktig det er for industrien og Statoil med tilgang på nye områder, og dette (Lofoten og Vesterålen red. anm.) er ett av dem. Hvorvidt det går mot et kompromiss eller ei vil jeg ikke spekulere i, sier Helge Lund til Teknisk Ukeblad.

– Dersom det blir kompromiss, vil det være akseptabelt?

– Jeg kan ikke si at det blir et akseptabelt utfall, når jeg ikke vet hva et kompromiss innebærer. Vi har sagt hva vi synes er viktig, sier Lund.

Les også:

Les også: Svak bedring for Statoil

Godtar kompromiss

Oljeindustriens Landsforening (OLF) har sagt at de kan leve med et kompromiss i slaget om Lofoten og Vesterålen, så lenge tempoet holdes oppe.

Signalene fra regjeringen tyder på at vedtaket om å åpne området for petroleumsvirksomhet kan ende i mer informasjonsinnhenting, uten at arbeidet skjer som en konsekvensutredning etter petroleumsloven.

– Informasjonen må utformes slik at hele eller store deler av den kan inngå i en konsekvensutredning senere. Hvis ikke dette skjer, blir arbeidet forsinket med minst to og et halvt år. Det har vi ikke tid til, sier Gro Brækken i OLF til NTB.

Les også:

Erna Solberg: – Det ville vært patetisk

Forholder seg til utfallet

Ved spørsmål om hva slags betingelser Statoil vil sette for et kompromissutfall, svarer Lund:

– Statoil er ikke i posisjon til å sette politiske betingelser. Vi må forholde oss til det som blir utfallet av den politiske prosessen.

Les også: LO åpner for å utsette oljeutredning i nord

SV avviser Lofoten-kompromiss som «bare tull»

Les mer om: