Sweco skal utrede ny E39-korridor for Nye Veier

Sweco vant oppdraget fra Nye Veier om å utrede ny korridor for E39 fra Mandalselva til Herdal i Lyngdal. Strekningen går gjennom kommunene Mandal, Lindesnes og Lyngdal.

1. juni 2018 - 18:34

Konkurransen ble gjennomført etter BVP-modellen (best value procurement) hvor flere kriterier enn pris vektes.

Valg av samarbeidspartner tar prosjektet over i ny fase. Nå skal det gjennomføres prosess med områderegulering hvor målet er å stadfeste alternativ korridor i forhold til eksisterende kommunedelplan-korridor, skriver Nye Veier i en pressemelding.

Tidligere denne uka ble kontrakten formelt signert, og fredag 1. juni var representanter fra Nye Veier og kontraktsvinner Sweco samlet i Oslo til første arbeidsmøte. Mandag 4. juni i Kristiansand samles sentrale aktører til første samarbeidsmøte.

Swecos oppdrag omfatter utarbeidelse av planprogram og områdereguleringsplan med konsekvensutredning og alle tilhørende arbeider for en firefelts motorvei. I tillegg til prosjektering og regulering av veien innebærer dette blant annet ansvar for medvirkningsprosesser, vurdering av trafikksikkerhet, landskapsutforming, samfunnsøkonomiske beregninger, geotekniske undersøkelser og en rekke andre fag. Over 70 Sweco-rådgivere vil jobbe med det omfattende prosjektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.