NYHETER

Sweco lavest på E6

De rådgivende ingeniørene er svært uenige om hva de bør ta for å lage reguleringsplan for seks kilometer E6 i Hedmark. Det høyeste anbudet ligger 64 prosent høyere enn det laveste. Aller lavest ligger Sweco.

E6 skal utvides til fire felt gjennom Åkersvika naturreservat. Sweco leder kampen om kontrakten på reguleringsplan for utvidelsen. (Foto: Google)
E6 skal utvides til fire felt gjennom Åkersvika naturreservat. Sweco leder kampen om kontrakten på reguleringsplan for utvidelsen. (Foto: Google)
11. sep. 2013 - 12:48

10,797 millioner kroner vil Sweco ha for jobben. Reinertsen ligger like bak med på 11,642 mill. Det kom inn ytterligere to anbud, men de ligger mye høyere. De er gitt av Asplan Viak (15,668 mill.) og Rambøll (17,727 mill.). Kontrollregningen er nå gjennomført, men den førte bare til små justeringer.

Det meste av strekningen som skal planlegges ligger i Hamar kommune, men ikke ytterpunktene. Det sørlige ytterpunktet er Kåteurd i Stange, det nordlige er Arnkvern i Ringsaker. Mellom dem skal E6 utvides fra to til fire felt.

Strekningen går gjennom Åkersvika naturreservat. Den som får kontrakten, skal foreta registreringer og undersøkelser i reservatet og bistå arbeidet med forvaltningsplan for utvidelse av det. Oppdraget omfatter også reguleringsplan for en kort strekning på riksveg 25 som passerer under E6 på den aktuelle strekningen.

Kåterud ligger knapt 13 km nord for Kolomoen hvor E6 og riksveg 3 skiller lag. Når vegdelen av Fellesprosjektet E6-Dovrebanen blir ferdig neste år, får E6 minst fire felt på hele strekningen Svinesund-Kolomoen.

Det er vedtatt reguleringsplan for utvidelse av E6 til fire felt på strekningen Kolomoen-Kåterud. Arbeidet med byggeplan for samme strekning var i gang, men ble satt på vent etter behandlingen av NTP i vår. Da bestemte Stortinget at hele den tre mil lange strekningen Kolomoen-Brummunddal skal bygges ut samtidig.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.