SAMFERDSEL

Sweco blir størst i Norden

Vil bli best på samferdsel med oppkjøpet av svenske Vectura.

Med oppkjøpet av svenske Vectura håper Sweco på å bli best på jernbaneutbygging i Norden.
Med oppkjøpet av svenske Vectura håper Sweco på å bli best på jernbaneutbygging i Norden. Bilde: Aftenposten
16. aug. 2013 - 14:08
Vis mer

Med oppkjøpet av det svenske ingeniørrådgivningsselskapet Vectura styrker Sweco sin ledende posisjon i Norden innen infrastruktursegmentet, og blir Nordens største rådgivingsselskap.

Vi er godt fornøyd med at oppkjøpet er fullført. Per i dag ligger vi på en delt andreplass når det kommer til rådgivningsselskaper i Norden, med oppkjøpet av Vectura får vi tilført viktig samferdselskompetanse, og blir Nordens største, sier Tron Kjølhamar, administrerende direktør Sweco Norge.

Jernbanekompetanse

Vectura er Nordens ledende leverandør av konsulenttjenester innen samferdselsinfrastruktur, og har en sterk posisjon innen den svenske jernbanesektoren. Selskapet er tilstede ved om lag 40 lokasjoner i Sverige, Norge og Danmark.

Vectura ble etablert i 2009 som følge av sammenslåingen av det svenske Vägverkets konsulenttjenester og Svenske Jernbanens ingeniørtjenester.

Oppkjøpet før at vi får en enda større ressursbase enn i dag. For oss er også den tilført kompetansen på jernbanesiden veldig viktig, sier Kjølhamar.

Les også: Veidekke frykter ikke sviktende boligmarked

Sterkt fagmiljø

Vectura integreres i Swecos operasjoner, og vil fullt og helt operere som del av Sweco. Kjølhamar mener integreringen av Vecturas 1200 ansatte i Sweco vil være gunstig for arbeidstakere i begge firmaene.

Vi vil bli en langt sterkere aktør innen både innen utredning, prosjektering og ledelse av jernbane- og veiprosjekter. Ved å få 1200 flere kompetente ansatte vil vi få et enda bedre fagmiljø innad i bedriften. Det tror jeg vil gagne både oss og Vecturas tidligere ansatte, sier han.

Oppkjøpet er godkjent av konkurransemyndighetene. Eierskapet overføres i august og Vectura blir integrert i Sweco Sverige under Swecos merkevare.

Les også: NCC bygger motorvei på Hadeland

Vectura kan forsvinne

Kjølhamar er usikker på om Vectura vil beholde navnet sitt, eller bytte navn til Sweco etter oppkjøpet.

Det er ikke avgjort enda, sier han.

Les også: Deler ut E6-jobber uten anbud etter Alpine Bau-konkurs

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.