Svevia ble første kunde til nytt, norsk brøytestikkekonsept

I tre år har RoadTech jobbet med å utvikle en helt ny og revolusjonerende brøytestikkemaskin, somskrur stikkene automatisk ned i jorda. Nå har de signert sin første store kontrakt med Svevia Norge.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
15. apr. 2020 - 09:45

– Et viktig gjennombrudd som vil vise hvordan fremtidens konsept for brøytestikker kommer til å se ut både i Norge og forhåpentligvis resten av verden. Lavere kostnader, betraktelig bedre miljøavtrykk og bedre trafikksikkerhet er viktige stikkord sier gründer Peder Strømsvåg.

En helt ny måte å sette brøytestikker på

Konseptet innebærer en robotisert løsning for utsetting, en ny type resirkulerbare plaststikker, en unik patentert skruløsning, en digital plattform og en terminalløsning for vasking, sortering og resirkulering.

Konseptet har blitt utviklet med god støtte fra Innovasjon Norge, som også igjennom Miljøteknologiordningen bidrar til testing i større skala de to neste sesongene.

Vis mer

- Vi er veldig glade for nå å ha signert den første kontrakten med Svevia Norge. Vi opplever både Svevia og byggherre Trøndelag fylkeskommune som fremoverlente og tydelig i sin satsning på miljø, effektivitet og trafikksikkerhet, sier gründer Peder Strømsvåg.

– Vi har fått flere henvendelser fra andre fylkeskommuner, og det gjør oss trygge på at byggherrene nå ønsker å tenke nytt og innovativt på et tema som er svært viktig i et snørikt land som Norge.

Skal brukes på Røroskontrakten og Stjørdalskontrakten

Den nye løsningen skal benyttes på to kontrakter i Trøndelag Fylke, henholdsvis Røroskontrakten og Stjørdalskontrakten. Det er tatt forbehold om endelig tildeling av driftskontraktene i avtalen.

Avtalen innebærer levering av en RT stikkemaskin og 50 000 RT Skrubrøytestikker. Brøytestikker er en stor miljøutfordring som belaster Norge med store mengder plastavfall hvert år.

RoadTech sitt konsept tar tak i denne utfordringen, og vil både redusere plastavfallet og sørge for at avfallet lar seg resirkulere.

- Vi ser på RoadTech sitt nye konsept for håndtering av brøytestikker som en viktig satsning på miljø og sirkulærøkonomi i en stor og viktig bransje globalt. Konseptet er helt i tråd med våre mål for Miljøteknologiordningen, og vi kommer nå til å følge dette spennende prosjektet tett fremover, sier rådgiver i Innovasjon Norge Lars Sandnes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.