INDUSTRI

Svenske medier: Russer pågrepet på oljeraffineri i Göteborg – anklaget for industrispionasje

Politiet har pågrepet en person på et oljeraffineri i Göteborg, mistenkt for industrispionasje. Ifølge svenske medier er det snakk om en russisk statsborger.

14. apr. 2023 - 12:04

– I går klokken 19.57 pågrep vi en person som vi mistenker for industrispionasje. Det pågår nå en omfattende etterforskning, sier påtaleansvarlig James von Reis i politiet fredag formiddag.

Han sier det så langt ser ut som personen handlet alene, men ønsker ikke å si noe vedkommendes kjønn, alder eller nasjonalitet. Ifølge opplysninger til TV4 er det en kvinnelig russisk statsborger som ble pågrepet torsdag.

Oljeraffineriet Preemraff bekrefter at politiet hentet en person ved anlegget som tok seg inn på området uten tillatelse.

– Det er snakk om en ansatt hos en underleverandør, sier Dani Backtag, pressesjef i Preemraff til SVT.

Von Reis sier at industrispionasje ikke er klassifisert som en lovbrudd mot nasjonal sikkerhet, og at politiet ikke er bekymret for at den er truet av denne hendelsen.

FN advarer om at elektrisk avfall – alt fra kasserte kjøleskap til TV-er til e-scootere til mobiltelefoner – hoper seg opp over hele verden. Gjenvinningsgraden er altfor lav, og risikerer å falle ytterligere. Her jobber en indisk mann i en gjenvinningsbutikk for EE-avfall.
Les også

Enorme mengder EE-avfall er en katastrofe for miljøet 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.