Svartelister flyselskaper

KIRKEGÅRD: Tidligere fly fra det afghanske flyselskapet Ariana på dynga.
FORTSATT FORBUD: Ariana Afghan Airlines var tidligere det eneste afghanske flyselskapet som var svartelistet. Na har det fått selskap av landets åtte andre flyselskap også.
  • Motor

Alle afghanske flyselskaper er svartelistet. Ny på lista er også Mauretania Airways.

Ett selskap fra Kirgisistan og ett i Gabon er også føyd til listen.

Lettet restriksjon

Totalt teller svartelisten nå 256 flyselskaper i 19 land, melder EU.

Ni selskaper fra Kasakhstan er fjernet fra verstinglista, mens operasjonelle begrensninger for et ghanesisk selskap er modifisert, melder EU-organet The European Aviation Safety Agency.

Må handle

Ifølge EU-kommisjonens Siim Kallas, visedirektør med ansvar ved mobilitet, kompromisses det ikke med sikkerhet.

– Der vi har bevis på at flyselskapene ikke følger driftsmønstre som er i henhold til sikkerhetskrav eller der landenes tilsynsmyndigheter ikke følger opp sine forpliktelser, må vi handle for ikke å sette sikkerheten på spill, sier Kallas.

Reform i Afghanistan

Tidligere var det bare ett selskap i Afghanistan som sto på svartelisten, Ariana Afghan Airlines. Nå er forbudet mot å fly innen EU utvidet til også å gjelde de øvrige selskapene i Afghanistan.

EU sier de vil hjelpe afghanske myndigheter med å få orden på den sivile flytrafikken i landet. EU vil bidra med aktiv støtte til International Civil Aviation Organization (ICAO) som skal reformere landets luftfartsmyndigheter.

Les hele meldingen og lsite over alle 19 land her.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå