ARKIVNYHETER

Svakere resultat fra Hydro

Anders J. Steensen
27. okt. 2010 - 09:31

Hydro hadde et underliggende resultat før finansposter og skatt (EBIT) på 965 millioner kroner i tredje kvartal, en nedgang fra 1.110 millioner kroner i andre kvartal. Sesongmessig lavere salg, svakere underliggende resultater fra virksomheten for alumina og råmaterialer, og tap for joint venture-selskapet Qatalum trakk de underliggende resultatene ned.

Ser lyspunkter

¿ De grunnleggende forholdene i markedet viser tegn til bedring, men salgsvolumene er lavere, noe som er i tråd med de vanlige sesongsvingningene i markedet. Basert på en etterspørsel etter aluminium som har vært høyere enn forventet i de ni første månedene, venter vi at veksten i etterspørselen utenfor Kina vil bli om lag 17 prosent i 2010 sammenliknet med 2009, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en pressemelding..

Fullføre oppkjøp

¿ Hydro er midt inne i en transaksjon som vil forvandle selskapet og gjøre det til et ekte globalt og ledende aluminiumselskap. I øyeblikket konsentrerer vi oss om integrasjonsplanleggingen og fullføring av Vale-transaksjonen i fjerde kvartal, samtidig som vi fortsetter opptrappingen til full produksjon ved Qatalum innen utgangen av første kvartal 2011, sier Brandtzæg.

Smelteverkene presses

– Samtidig vil streng kostnadskontroll fortsatt være en viktig drivkraft for Hydros driftsresultater, og jeg er svært glad for at arbeidet med å redusere kostnadene i vårt smelteverkssystem går framover i forhold til målet om 300 dollar per tonn aluminium, sier han.Nøkkelforhold for Hydro:

Underliggende EBIT 965 millioner kroner

Volumene ned grunnet sesongmessig nedgang i etterspørselen

Svakere resultater oppstrøms grunnet lavere resultat fra aluminavirksomheten og strømbrudd ved Qatalum

Driftsresultatene midtstrøms stabile og positivt påvirket av valutaeffekter

Sesongmessig svakere resultater nedstrøms, positiv effekt av interne tiltak

Stabilt i Energi med fortsatt lav kraftproduksjon

Overtakelsen av Vales aluminiumvirksomhet i rute for endelig fullføring i fjerde kvartal

Qatalum er ventet å nå full produksjon ved utgangen av første kvartal 2011

Utsiktene for vekst i 2010 utenom Kina på om lag 17 prosent

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.