SV vil stoppe veginvesteringer i sentrale strøk

SV vil stoppe motorveginvesteringer i sentrale strøk og heller bruke penger på veg i distriktene.  Det mener stortingsrepresentant fra Sosialistisk venstreparti, Karin Andersen

Karin Andersen er SVs toppkandidat i Hedmark ved årets stortingsvalg.
Karin Andersen er SVs toppkandidat i Hedmark ved årets stortingsvalg. Bilde: Marius Nyheim Kristoffersen
9. aug. 2017 - 12:55

De siste dagene har  behovet for vedlikehold på riksveg3 skapt debatt, og det er er i kjølvannet av denne saken at SV-politikeren ifølge avisa Østlendingen ønsker å stoppe motorveginvesteringer i sentrale strøk og heller bruke penger på veg i distriktene.

Andersen er opptatt av at det burde være mer fokus på kollektivtransport i sentrale strøk og at pengene i større grad kan brukes i distriktene.

- SV ønsker å stoppe de store motorveginvesteringene inn i byene og heller bruke pengene i distriktene. Da vil man ha penger nok til riksveg 3 og i tillegg ha midler til elektrifisering av Røros- og Solørbanen.

Riksveg 3 vil ha så stor belastning at den må utbedres, og i vårt pålegg er det mye mer penger til slike tiltak. I vårt forslag bruker vi ikke mer penger enn regjeringen totalt, men mer midler til rassikring til riksveg og fylkesveg, til sammen om lag 5 milliarder kroner, mener SVs toppkandidat i Hedmark, Karin Andersen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.