BYVEKSTAVTALER

Strammer inn på budsjettene - utsetter byvekstavtalen med Tromsø

Samferdselsdepartementet varsler strammere økonomiske rammer, og utsetter møter om Tromsøs byvekstavtale på ubestemt tid.

Brede smil mellom Tromsøs ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård ved anleggsstart på E8 tidligere denne måneden. Nå er smilet trolig blitt litt stivere.
Brede smil mellom Tromsøs ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård ved anleggsstart på E8 tidligere denne måneden. Nå er smilet trolig blitt litt stivere. Foto: Erik Betten/Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. apr. 2022 - 10:44

Det var i går at ordfører Gunnar Wilhelmsen åpnet kommunestyremøtet med å informere om at han hadde mottatt brev fra Samferdselsdepartementet der det orienteres om at forhandlingene om byvekstavtalen med kommunen må avlyses i denne omgang.

Tromsø har tidligere ikke fått noe av potten med til sammen ti milliarder kroner i såkalte byvekstavtaler, en ordning som skal stimulere utbygging av kollektivtransport, sykling og gåing, og som forutsetter at kommunen skal finansiere halvparten av tiltakene som iverksettes innenfor ordningen. Så sent som i begynnelsen av denne måneden ble det varslet fra Samferdselsdepartementet at de nå ønsket å starte forhandlingene om en slik avtale med Tromsø kommune.

«Vil kunne ha konsekvenser»

– I lys av den økonomiske situasjonen og den siste tids signaler fra Samferdselsdepartementet må ambisjonsnivået i samferdselssektoren vurderes nærmere. Dette vil kunne ha konsekvenser for de økonomiske rammer i en eventuell byvekstavtale for Tromsø. På sikt vil nye rammer også legge føringer for forhandlinger med de øvrige fire byområdene som i dag har belønningsavtaler, heter det i brevet.

– Samferdselsdepartementet kan derfor ikke gi tilsagn om økonomiske rammer for en byvekstavtale med Tromsø nå, og må komme tilbake til statens bidrag når rammene i statsbudsjettet 2023 er nærmere avklart, skriver departementet.

Saken ble først omtalt i avisa Nordlys.

Moldalsknuten vindkraftverk er et prosjekt som er planlagt inntil eksisterende Tellenes vindkraftverk, som vises på bildet.
Les også

Norsk Vind møter motstand på nytt prosjekt i Rogaland

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.