Stort oppdrag i Bjugn

27. mars går fristen ut for å gi anbud på et stort oppdrag på fylkesveg 710 i Bjugn i Sør-Trøndelag. I følge Vegvesenets overslag vil entreprisekostnadene komme på over 100 millioner kroner.

Bildet viser en del av parsellen Rissa grense. Her er fylkesveg 710 smal, bratt og svingete. Det er den ikke i november 2018.
Bildet viser en del av parsellen Rissa grense. Her er fylkesveg 710 smal, bratt og svingete. Det er den ikke i november 2018. Bilde: Statens vegvesen
8. feb. 2017 - 15:12

Fylkesveg 710 har varierende standard. I denne omgangen er det tre parseller med en samlet lengde på 4,5 km som skal utbedres. Det skal også anlegges 2 km gang/sykkelveg og en rundkjøring.

De tre parsellene går under betegnelsene Ervika-Botngård, Storkruktjørna og Rissa grense. Felles for alle tre er at fylkesvegen har dårlig kurvatur. På den siste parsellen er vegen dessuten så smal at en del av den ikke har markert midtlinje.

Hvis alt går etter planen har alle parsellene fått 7,5 meter asfaltert bredde og jevn stigning i november neste år. Våren 2019 blir slitelag lagt og arbeid på sidearealene fullført.

Statens vegvesen har lagd reguleringsplanen. Byggeplanen er lagd av det islandske selskapet Efla.

Parsellene inngår i prosjektet fv 710 Brekstad-Krinsvatnet, som er et av 18 delprosjekter i vegpakken Fosenvegene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.